15.10.2013 15:45

Salaspils handbolistēm divas uzvaras, zaudējums un neizšķirts

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Latvijas jaunatnes handbola čempionāta pirmo posmu aizvadījušas vecākās A grupas (1996./97. g. dz.) meiteņu komandas. Jēkabpilī notikušajā turnīrā dalībnieču vidū bija arī Salaspils sporta skolas vienība.

Pirmajā dienā salaspilietes pārliecinoši pieveica Vaiņodes komandu 31:12 (14:6) un krietni sīvākā cīņā arī vienaudzes no Skrīveriem 34:29 (17:16). Otrajā dienā tika labi neklājās – zaudējums 21:26 (8:13) spēlē ar mājiniecēm jēkabpilietēm un neizšķirts 17:17 (9:7) mačā ar Ludzas komandu.

Ar pieciem punktiem Salaspils komanda pēc pirmā posma ieņem trešo vietu. Līderēs izvirzījušās Jēkabpils jaunietes (7 p.), punkts mazāk ir ludzānietēm. Rezultatīvāko spēlētāju saraksta otrajā vietā ir salaspiliete Anastasija Agarkova, kura četrās spēlēs guva 39 vārtus (astoņus ar septiņu metru soda metieniem).

Latvijas jaunatnes čempionāts A grupā risināsies trijos posmos. Otrais paredzēts marta vidū Ludzā, trešais – maija sākumā Salaspilī. Bet jau šīs nedēļas nogalē Jēkabpilī pulcēsies C grupas (2000. g. dz.) meiteņu komandas, viņu vidū arī Salaspils sporta skolas audzēknes, kuras pēdējos gados bijušas labākās valstī.

Latvijas jaunatnes čempionātā meitenēm Salaspils jaunās handbolistes piedalās vēl trijās vecuma grupās, ar vienu komandu D1 grupā (2001. g. dz.) pārstāvēts arī Olaines novada sporta centrs. Savukārt puišu turnīros četrās vecuma grupās spēlēs komandas no Vangažiem, Stopiņu novada, Salaspils un Olaines.