08.03.2012 18:41

Siguldā izcīnīs «Čaiņiku kausu»

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

10. martā pulksten 17 Siguldas Olimpiskā centra «Pilsētas trasē» jau sesto gadu notiks kalnu slēpotāju sacensības «Čaiņiku kausa izcīņa 2012» amatieriem.

«Katru gadu «Čaiņiku kausa izcīņā» piedalās apmēram 100 slēpotāju. Sacensību dalībnieku skaits ir nostabilizējies, slēpot brauc arī rīdzinieki. Sacensības ieguva popularitāti jau pirmajā reizē,» stāsta ilggadējais sacensību organizators, kalnu slēpotāju - atpūtnieku sportisko iemaņu paaugstināšanas speciālists Dāvis Fogelis. «Dalībnieku attieksme ir ļoti pozitīva. Vārds «čaiņiks» sacensībās nozīmē neprofesionālis, amatieris.»

Nolikumā rakstīts,  ka sacensībās piedalās kalnu slēpotāji - amatieri, iesācēji un hobijnieki, sporta skolās netrenējušies, kā arī tie, kuri nav ņēmuši dalību Latvijas ranga sacensībās. «Čaiņiku kausa izcīņa» dāmām notiks četrās, bet kungiem piecās vecuma grupās, sākot no 18 līdz 60 un vairāk gadiem.

Sacensību mērķis ir pilnveidot un dažādot aktīvo atpūtu uz slēpēm, uzturēt sacensību garu un azartu. 

«Čaiņiku kausa izcīņai» ir savas īpatnības. Tā, piemēram, apspīlēts sporta kombinezons kungiem nav pieļaujams, savukārt dāmām ieteicams. Slēpju izmēram, formai un dizainam nav ierobežojumu. Lai dalībnieka finišs tiktu ieskaitīts, ir jāfinišē vismaz ar vienu slēpi un diviem zābakiem.

D. Fogelis turpina stāstīt par sacensību noteikumiem: «Ķivere ir obligāta. Tas ir drošības noteikums, jo slēpošana ir arī traumatisks sporta veids. Līdz šim gan vēl neviens uz sacensībām nav ieradies ar tējkannu uz galvas, bet tērpus nācies redzēt visai specifiskus.»

«Čaiņiku kausa izcīņas» organizatori un dalībnieki sacensības uztver ar veselīgu humoru, ļaujoties patiesiem ziemas sporta priekiem.

Sacensībās tiks apbalvotas pirmās trīs vietas visās vecuma grupās. Dalības maksa - Ls 10.