15.10.2013 10:26

Pierīgas džudistiem bronza Latvijas komandu čempionātā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pierīgas džudistiem bronza Latvijas komandu čempionātā Latvijas Džudo federācija

Sacensībās jauniešiem līdz 14 gadu vecumam Pierīgas bērnu un jaunatnes sporta skolas audzēkņi gūst uzvaru vienā no trijām komandu cīņām, taču ar to izrādās pietiekami godalgotai vietai.

Latvijas komandu čempionātā U-14 vecuma grupā piedalījās septiņu džudo klubu un sporta skolu vienības ar dalībniekiem septiņās svara kategorijās. Pirmajā posmā notika cīņas apakšgrupās, bet pēc tam pa divām labākajām komandām sacentās pusfinālos.

Pierīgas BJSS jaunie džudisti ar 4:3 uzvarēja džudo kluba "LIDO" pārstāvjus un ar tādu pašu rezultātu piekāpās vienai no divām Vsevoloda Zeļonija džudo skolas komandām, kas savukārt ar 3:4 zaudēja "LIDO" jaunajiem džudistiem. Līdz ar to visām trim komandām bija vienāds punktu skaits, taču pēc papildrādītājiem pirmo vietu grupā ieguva Pierīgas BJSS komanda.

Pusfinālā ādažniekiem bija jāsacenšas ar Liepājas kompleksās sporta skolas komandu, un kurzemnieki izrādījās pārāki sešās no septiņām cīņām – 1:6. Vienīgo uzvaru Pierīgas BJSS labā guva Uldis Nartišs svara kategorijā līdz 46 kilogramiem.

Latvijas kausa izcīņā Pierīgas BJSS komandu vēl pārstāvēja Andrejs Rižovs, Raimonds Taube, Gustavs Bērziņš, Mareks Markans, Rūdolfs Jaunzars un Voldemārs Gerke.

Sestdien un svētdien Ādažu sporta centrā Gaujas ielā 30 risināsies Latvijas Džudo federācijas un Pierīgas BJSS rīkotais starptautiskais džudo turnīrs jauniešiem "Zelta rudens".

Pirmajā dienā no plkst. 11 sacentīsies jaunieši U-14 un U-16 vecuma grupās, bet šī paša vecuma meitenes cīnīsies par Latvijas čempionāta medaļām. Savukārt svētdien paredzētas sacensības U-10 un U-12 grupās puišiem un U-12 grupā meitenēm.