14.10.2013 23:35

Motobraucēju drāmas traģiskajās sacensībās

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Motobraucēju drāmas traģiskajās sacensībās www.rienwillems.nl

Eiropas Nāciju čempionāts blakusvāģu ekipāžām un kvadricikliem Itālijā ar vairāku Pierīgas sportistu piedalīšanos netika pabeigts pēc tam, kad trasē dzīvību zaudēja angļu motobraucējs. Diemžēl slimnīcā pēc nopietna kritiena nonācis arī baldonietis Māris Rupeiks.

Neveiksme Māra Rupeika un Haralda Kurpnieka ekipāžu piemeklēja jau sestdien kvalifikācijas braucienu laikā. Sestajā aplī, tobrīd esot ceturtajā pozīcijā, vienā no ātrākajām trases daļām viņi piedzīvoja kritienu. Pēc Latvijas Motosporta federācijas (LaMSF) informācijas, Rupeiks bija cietis ļoti nopietni un ar helikopteru tiks nogādāts Ankonas pilsētas medicīnas centrā. Sākotnēji sportists esot bijis pie samaņas, taču vēlāk samaņu zaudējis.

LaMSF prezidents Dzintars Jaundžeikars portālam "Nozare.lv" pirmdien pastāstījis, ka Rupeikam ieģipsēta potīte, ir plīsums kādam skriemelim un sasista galva. "Runāt viņš runā, bet knapi, jo sazāļots, turklāt sāpot kakls," teica LAMSF prezidents. "Šodien notiek izmeklēšanas, vai nav bojāti iekšējie orgāni." Visticamāk, Baldones motosportistam slimnīcā būs jāpaliek nedēļa.

Savukārt Kurpnieks ticis sveikā ar smadzeņu satricinājumu un jau nākamajā dienā apmeklējis sacīkstes trasē.

Cita veida likstas Itālija vajāja šāgada Latvijas čempionu kvadriciklu klasē, "MX Ādaži" komandas pārstāvi Edgaru Meņģeli. Sestdien kvalifikācijā viņš izstājās tehnisku problēmu dēļ, svētdien rīta treniņā uzrādīja labāko apļa un pēc tam savu meistarību apliecināja, uzvarot sacīkšu pirmajā braucienā, taču jau pēc finiša tika diskvalificēts par dzeltenā karoga neievērošanu. Otrs "MX Ādaži" dalībnieks Kārlis Bole ierindojās astotajā vietā.

Otrais brauciens nenotika traģiska negadījuma dēļ. Pirmā brauciena laikā no kvadricikla nokrita 19 gadus vecais angļu sportists Konors Smits, un viņam virsū uztriecās vairāki citi dalībnieki. Viņš nekavējoties nonāca mediķu aprūpē un tika nogādāts slimnīcā, tomēr ārstu centieni glābt viņa dzīvību izrādījās neveiksmīgi. Pēc saņemtās informācijas par Smita bojāeju Eiropas čempionāta žūrijas komisija pieņēma lēmumu sacīkstes pārtraukt.