14.10.2013 15:11

Babītes volejbolistes ar uzvaru sāk Baltijas iekarošanu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Baltijas dāmu volejbola līgas pirmajā spēlē sporta kluba "Babīte" komanda sīvā cīņā pārspējusi principiālās pretinieces no Jelgavas.

Zemgales olimpiskajā centrā notikušajā spēlē pret VK "Jelgava"/LU komandu SK "Babīte" volejbolistes zaudēja pirmajā un trešajā setā, taču vinnēja otro, ceturto un arī izšķirošo piekto – 3:2 (22:25, 25:16, 23:25, 25:21, 15:13). Nākamās divas spēles Latvijas vicečempionēm paredzētas 26. un 27. oktobrī viesos pret Igaunijas junioru izlasi un Kohilas volejbola klubu.

Kā zināms, SK "Babīte" piekāpās jelgavniecēm gan pagājušās sezonas Baltijas līgas finālturnīra ceturtdaļfinālā un noslēgumā ieņēma septīto vietu, gan Latvijas volejbola čempionāta finālā.

Šosezon Baltijas līgā piedalās 12 komandas – četras no Latvijas, divas no Lietuvas un sešas no Igaunijas, toties vairs nav objektīvi spēcīgāko Baltkrievijas klubu, kas pērn izcīnīja pirmās trīs vietas. Pēc pamatturnīra astoņas labākās komandas kvalificēsies finālturnīram, turklāt vietas astoņniekā būs garantētas katras valsts labākajai komandai. Pēc Baltijas turnīra izspēles katrā valstī vēl plānota nacionālā čempionāta izspēle.