13.10.2013 12:40

Babītes triatlonists finišējis "Ironman" pasaules čempionātā Havaju salās

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Atis Brikovskis pasaules čempionāta atklāšanas parādē Atis Brikovskis pasaules čempionāta atklāšanas parādē www.sportlat.lv

Atis Brikovskis finišu leģendārā ultramartona distancē sasniedza pusstundu ātrāk nekā pirms diviem gadiem un vecuma grupā no 40 līdz 44 gadiem izcīnīja augsto desmito vietu.

Tiesības piedalīties 35. "Ironman" pasaules triatlona čempionātā ir jānopelna kādās no kvalifikācijas sacensībām. A. Brikovskim tas izdevās Eiropas čempionātā Frankfurtē, kur viņš uzvarēja savā vecuma grupā (8.56:34) un kvalificējās startam starp 2000 triatlonistiem.

2011. gadā sportists no Piņķiem klasisko "Ironman" distanci – 3,8 km peldēšana, 180 km riteņbraukšana un 42,2 km skriešana – veica deviņās stundās, 52 minūtēs un 38 sekundēs. Šoreiz tam bija nepieciešams par pusstundu mazāk.

Pirmo disciplīnu peldus Brikovskis beidza pēc 56 minūtēm un 51 sekundēm un tobrīd atradās 124. vietā absolūtajā kopvērtējumā un 16. vietā savā vecuma grupā. Teicami Atis uzsaka braucienu ar divriteni un pēc distances pirmās trešdaļas pakāpās uz 57. vietu kopvērtējumā, bet savā vecuma grupā pat kļuva par līderi. Līdz otrās disciplīnas finišam gan šīs pozīcijas nosargāt neizdevās – attiecīgi 73. un septītā vieta.

Maratona skrējiena sākumā pozīcijas izdevās atkal nedaudz uzlabot, tomēr distances otrajā daļā vairākiem konkurentiem spēka bija pieticis vairāk. Finiša līniju Brikovskis šķērsoja pēc deviņām stundām, 19 minūtēm un vienas sekundes. Tas viņam deva desmito vietu 40–44 gadus veco grupā un 137. vietu absolūtajā kopvērtējumā.

Par "Ironman" pasaules čempionu profesionāļiem pirmo reizi kļuva beļģis Frederiks van Līrde, kurš finišēja pēc astoņām stundām, 12 minūtēm un 29 sekundēm, bet dāmām izturīgākā bija austrāliete Mirinda Kārfreja (8.52:14).

Latvija "Pro" klasē šogad nebija pārstāvēta. 2011. gadā "Ironman" pasaules čempionātā mārupietis Rinalds Sluckis pieveica distanci deviņās stundās un 16 minūtēs.