13.10.2013 11:39

Latvijas regbija izlase Eiropas Nāciju kausa spēlē uzvar Serbiju

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Latvijas regbija izlase Eiropas Nāciju kausa spēlē uzvar Serbiju Zigismunds Zālmanis, Nikon

Sestdien Valmierā, Jāņa Daliņa stadionā Eiropas Nāciju kausa izcīņas 2B divīzijas spēle desmit Pierīgas klubu pārstāvētā Latvijas regbija valstsvienība dramatiskā cīņā ar 25:14 (13:0) uzvarēja Serbijas izlasi un nostiprinājās turnīra tabulas otrajā vietā.

Latvijas valstsvienības sastāvā mačam pret Serbiju 23 spēlētāju vidū bija pieteikti pieci Garkalnes novada regbija kluba "Livonia" pārstāvji Ainārs Bērziņš, Kristaps Bērziņš, Artūrs Kaulakāns, Norberts Bekmanis un Deivids Cjukša, četri Ķekavas novada kluba "Miesnieki" spēlētāji Jānis Skuja, Edgars Cīrulis, Māris Robežnieks un Valters Raņķis, kā arī Mikus Ozols no regbija kluba "Sigulda".

Mača sākumā iniciatīva piederēja viesiem, kuru ofensīva beidzās ar nopelnītu soda sitienu no visnotaļ izdevīgas pozīcijas. Raidījums gan nesasniedza mērķi. Savukārt jau pēc pāris mirkļiem sitamu sodu netālu no laukuma centra nopelnīja Latvijas valstsvienība. Viens no Latvijas čempionvienības "Garkalne/Livonia" līderiem Kristaps Bērziņš savu iespēju garām nelaida, izvirzot Latviju vadībā 3:0.

Turpinājumā iniciatīva pārgāja mūsu regbistu rokās. Pēc veiksmīga uzbrukuma Arvis Pilenieks piezemēja bumbu sāncenšu ieskaites laukumā, panākot jau 8:0. Diemžēl neprecīzs bija Bērziņa realizācijas sitiens. Pēcāk Kristaps nespēja realizēt vēl vienu soda sitienu tuvu laukuma centram, bet arī serbi atbildēja ar to pašu no daudz izdevīgākas situācijas. Pirmā puslaika beigās Latvijas regbistiem padevās vēl viens sekmīgs uzbrukums, kuru ar piezemējumu atkal noslēdza Arvis Pilenieks – 13:0.

Mača otrajā puslaikā notika krass pavērsiens. Serbi pārņēma mača grožus savās rokās, divreiz dažu minūšu laikā izdarot piezemējumus un divreiz precīzi sitot realizācijas, un Latvijas izlase nonāca zaudētājos ar 13:14. Vienubrīd likās, ka spēles gaitā ir iestājies izšķirīgs pavērsiens par labu serbiem, taču mūsu ovālās bumbas meistari bija citās domās.

Vispirms sekoja uzbrukums pa malu, pēc kura Mareks Larionovs ar piezemējumu atguva vadību 18:14. Savukārt vēl pēc brīža Kristaps Bērziņš, saņēmis bumbu no partnera, nospēlēja filigrāni, tehniski un meistarīgi, vienatnē apspēlējot vairākus serbus un gūstot vēl piecus punktus. Precīzs bija arī viņa realizācijas sitiens – 25:14.

Latvija izcīnīja ne tikai četrus punktus par uzvaru, bet nopelnīja arī bonusa punktu par četriem piezemējumiem. Savukārt Serbija palika bešā. Tādējādi mūsu regbisti ENK 2B divīzijas turnīra tabulā nostiprinājās otrajā vietā, informēja Latvijas Regbija federācijas preses dienestā. Izraēlai ir 19 punkti (4 spēlēs), Latvijai 16 (5), Dānijai 7 (4), Andorai 6 (4), Serbijai 6 (5).

Latvijas izlases galvenais treneris Sergejs Lisko, pasakoties valmieriešiem par dedzīgo atbalstu grūtos brīžos, atzina, ka spēlētāji pieļāvuši pārāk daudz kļūdu:

"Laikam savu lomu būs nospēlējis ilgais pārtraukums, kopš tikāmies pēdējo reizi. Arī Serbijas izlase izskatījās pat labāk nekā pagājušogad Belgradā. Mēs gatavojāmies vienam viņu spēles variantam, bet viņu cīņas maniere mūs pārsteidza. Īpaši autu izspēle ar "moliem". Jāsecina, ka pagaidām esam maz trenējušies kā izlase. Jādomā, kā pēc divām nedēļām Andorai likt pretī ideālu sastāvu."