11.10.2013 16:54

Zemgales U-15 izlasē viens Babītes, divi Olaines futbolisti

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Zemgales U-15 izlasē viens Babītes, divi Olaines futbolisti Latvijas Futbola federācija

Latvijas Futbola federācijas mācību un treniņu centrā "Staicele" ar "OKartes" atbalstu aizvadīts Latvijas reģionālo futbola izlašu turnīrs, šoreiz U-15 vecuma grupā (1998. gadā dzimušie puiši).

Otro vietu piecu komandu konkurencē izcīnīja Zemgales jaunie futbolisti, kuri sagādāja vienīgo zaudējumu turnīra uzvarētājiem rīdziniekiem (1:0), ar 1:0 pārspēja Vidzemes komandu un nospēlēja neizšķirti 0:0 ar vienaudžiem no Kurzemes un Latgales, summā savācot astoņus punktus. Rīgas U-15 izlase uzvarēja pārējās trijās spēlēs un nopelnīja par punktu vairāk.

Talantīgāko Zemgales futbolistu vidū bija iekļauti arī trīs Pierīgas novadu pārstāvji – aizsargi Otto Renārs Lūsis un Artūrs Prokazjuks no futbola kluba "Olaine", kā arī sporta kluba "Babīte" uzbrucējs Ronalds Smans.

Jau ziņots, ka nedēļu iepriekš notikušajā U-14 reģionālo izlašu turnīrā piecu SK "Babīte" jauno futbolistu pārstāvēta Zemgales izlase izcīnīja pirmo vietu.

Reģionālo izlašu turnīra mērķis ir popularizēt futbolu visos Latvijas reģionos, veicināt jauno futbolistu meistarību un noskaidrot nākamos Latvijas jaunatnes izlašu kandidātus. Šogad turnīrā piedalās piecu reģionu – Rīgas, Kurzemes, Zemgales, Vidzemes un Latgales talantīgākie futbolisti, kuri ne tikai spēlē futbolu, bet arī Latvijas jaunatnes izlases treneru uzraudzībā izpilda tehniskās sagatavošanas kontrolnormatīvus.