11.10.2013 10:21

FOTO: Jaunmārupē finišējusi Mini motokrosa pirmā sezona

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
FOTO: Jaunmārupē finišējusi Mini motokrosa pirmā sezona Krišjānis Grantiņš

Īpaši bērniem un jauniešiem izveidotais sacensību seriāls "Vilciņu" mototrasē Mārupes novadā pulcējis vairāk nekā 100 dalībnieku, apliecinot motokrosa popularitāti Latvijā, tostarp Pierīgas novados.

Līdzīgi kā Latvijas, Igaunijas un Lietuvas motokrosa čempionātos, spraiga cīņa MX50 lietpratēju klasē 3–9 gadus vecajiem zēniem ritēja starp Kārli Reišuli no Krimuldas novada un mārupieti Edvardu Bidzānu. Pēdējā posmā abos braucienos pirmais bija Edvards, tomēr sešu posmu kopvērtējumā pirmo vietu izcīnīja šāgada visu triju Baltijas valstu čempions Kārlis. Viņš summā savāca 277 punktus, E. Bidzānam 261, bet trešais ar 253 punktiem bija Jānis Kubuliņš no Gulbenes novada.

No Pierīgas jaunajiem motokrosa braucējiem uzvaru Mini motokrosa sacensību kopvērtējumā izcīnīja mārupietis Mārtiņš Toms Puķītis, kurš bija labākais "Kvadri juniori" klasē 11–15 gadus vecajiem puišiem gan pēdējā posmā, gan sešu posmu summā.

"MX50 rūķīši" klasē 3–9 gadus veciem bērniem pirmo vietu izcīnīja Kristers Janbergs no Mērsraga, bet otrais bija krimuldietis Jānis Mārtiņš Reišulis, kurš uzvarēja pēdējā posma sacensībās. MX50 klasē meitenēm pirmā vieta Evelīnai Galejai no Līvāniem, bet "Kvadri 50 rūķīši" klasē, kurā piekto vietu ieņēma Gustavs Ceblis no Lēdurgas un sesto – Roberts Purmalis no Carnikavas, pirmais bija Markus Augustovskis no Grobiņas.

MX65 lietpratēju klasē 7–12 gadus veciem braucējiem kopvērtējumā pārliecinošu uzvaru svinēja Mārupes novada auto moto kluba "Bieriņi" pārstāvis Patriks Ūzuls, bet jaunbraucēju grupā Gusts Mareks Simsons no Priekuļiem otrajā vietā atstāja Mareku Stendzenieku no Ķekavas.

MX85 lietpratēju klasē 11–15 gadus veciem sportistiem pirmo vietu izcīnīja ogrēnietis Niks Sūna, bet trešais bija ķekavietis Sandis Freinbergs. MX85 jaunbraucēju grupā visiem puišiem pogas izgrieza Anna Stecjuka, bet ceturtā sezonas kopvērtējumā un otrā starp meitenēm bija Lauma Freinberga no Ķekavas.

Pārējās klasē par Mini motokrosa uzvarētājiem kļuva Undīne Ulmane no Saldus ("Kvadri 100 meitenes"), rīdzinieks Patriks Nuka ("Kvadri 100 jaunbraucēji"), Elmārs Tilaks no Lielvārdes ("Kvadri 50 lietpratēji"), Matīss Palēvics no Saldus ("Kvadri 100 lietpratēji") un madonieši Bruno un Daniels Lielbārži blakusvāģu klasē.