08.10.2013 21:34

Ādažu puiši pēdējās sekundēs "izrauj" uzvaru Pierīgas skolu basketbola turnīrā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ādažu puiši pēdējās sekundēs "izrauj" uzvaru Pierīgas skolu basketbola turnīrā foto.delfi.lv

Otrdien Ādažu vidusskolā notikušajā Pierīgas novadu skolēnu sporta spēļu basketbola turnīrā B vecuma grupas (1998./99. g. dz.) spēlētājiem piedalījās sešas komandas. Finālspēlē uzvaras cena bija viens punkts.

Pirmajā posmā dalībnieki bija sadalīti divās apakšgrupās pa trim komandām. Laukuma saimnieki ādažnieki ļoti pārliecinoši pieveica Krimuldas vidusskolas skolēnus 42:13, bet puišus no Mālpils novada vidusskolas filiāles Sidgundā pat atstāja "sausā" 45:0. Trešajā šīs grupas spēlē ievērojami pārāki bija krimuldieši 48:2.

Otrajā apakšgrupā divas uzvaras izcīnīja Siguldas Valsts ģimnāzijas basketbolisti, kuri ar 57:7 uzvarēja Lēdurgas pamatskolu un ar 37:19 Baldones vidusskolu, kas savukārt sagādāja otro zaudējumu lēdurdzniekiem 23:14.

Finālspēle par pirmo vietu starp siguldiešiem un ādažniekiem izdevās fināla cienīga. Gandrīz visas cīņas gaitā vadībā bija Siguldas skolēni, taču pēdējās sekundēs Ādažu jaunie basketbolisti ar precīzu trīspunktu metienu izvirzījās vadībā un svinēja uzvaru ar minimālu pārsvaru 22:21.

Spēlē par trešo vietu Krimuldas vidusskolas komanda ar 23:14 pārspēja Baldones vidusskolniekus, bet mačā par piekto vietu Lēdurgas jaunie basketbolisti sagādāja vēl vienu smagu zaudējumu sidgundiešiem – 29:2.

22. oktobrī turpat Ādažu vidusskolā notiks Pierīgas novadu skolēnu sporta spēļu basketbola turnīrs C vecuma grupas (2000./01. dz. g.) puišiem. Līdz otrdienai tam jau bija pieteikušās deviņas skolas.