08.10.2013 13:08

Pierīgas orientieristi cīnās par Baltijas kausu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pierīgas orientieristi cīnās par Baltijas kausu ok77.fi

Divas dienas Somijā risinājās Baltijas kausa izcīņa orientēšanās sportā jauniešiem trijās vecuma grupās. Latvijas izlasi tajā pārstāvēja vairāki Pierīgas novadu sportisti.

Sestdien notika individuālās sacensības garajā distancē, bet svētdien – jaukto stafešu sacensības. Dalībnieku vidū bija orientieristi no Somijas, Zviedrijas, Polijas un trim Baltijas valstīm. Baltijas kausa izcīņas absolūtajā kopvērtējumā Latvijas orientieristi sešu komandu konkurencē ierindojās otrajā vietā.

Individuālajās sacensībās veiksmīgākā no Pierīgas orientieristiem bija carnikaviete Madara Šadrina, kura vecākajā grupā (U-20) septiņu kilometru distancē 30 dalībnieču konkurencē ierindojās devītajā vietā. Distancē pavadot nedaudz vairāk par stundu, viņa uzvarētājai zviedrietei Jozefīnei Klintbergai zaudēja nepilnas septiņarpus minūtes.

Vienpadsmito vietu jaunākajā U-16 grupā, no uzvarētāja zviedra Emila Lenstrēma atpaliekot par 12 minūtēm, ieņēma Uldis Upītis no Saulkrastiem. Savukārt U-18 grupā, kurā trešo vietu – individuāli augstāko no Latvijas orientieristiem – izcīnīja Sandra Grosberga, 18. pozīciju ieņēma saulkrastiete Kendija Aparjode un 24. vietu ādažniece Laura Leiboma.

Dienu vēlāk jauktajā stafetē, kurā startēja pa trim jauniešiem un jaunietēm, labākā no Latvijas komandām ieņēma piekto vietu 26 vienību konkurencē. Tās sastāvā bija Uldis Upītis un Madara Šadrina.