07.10.2013 15:23

Olaines motokrosā toni nosaka dobelnieki

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Normunds Lūriņš Normunds Lūriņš Liene Matuzele

Olaines novada kausa izcīņā motokrosā, kas bija veltīta bijušā mēra Jāņa Pavloviča piemiņai no notika nedēļu pēc sākotnēji paredzētā laika, dažādās klasēs startēja ļoti atšķirīgs dalībnieku skaits.

Klasē "Open līdz 30" uz starta stājās gandrīz divi desmiti braucēji. Abos braucienos labākais izrādījās "MX Ādaži" komandas pārstāvis Leons Kozlovskis, aiz kura sacensību kopvērtējumā ierindojās dobelnieki Krišjānis Augulis un Ronalds Strazds.

Vēl vairāk motosportistu – teju trīs desmiti – piedalījās sacensībās klasē "Open līdz 50". Nepārspēts palika pieredzējušais Raivis Krastiņš no "MX4 Dobele" komandas. Otro vietu summā ieguva Jegors Lukjaņins, trešo – Aleksandrs Smirnovs.

Krietni mazāka konkurence bija citās klasēs, kas daļēji varētu būt skaidrojama ar faktu, ka turpat netālu Jaunmārupē vienlaikus notika Mini motokrosa sacensību pēdējais posms jauniešiem.

65 kub.cm klasē pašiem jaunākajiem braucējiem uzvaru svinēja Mairis Pumpurs no Dobeles, bet 85 kub.cm klasē pirmais bija olainietis Normunds Lūriņš. Kopā ar viņiem startēja arī trīs senioru vecuma grupas dalībnieki, no kuriem veiksmīgākais bija Edmunds Grīnbergs.

Kvadriciklu braucējiem junioru konkurencē uzvarēja ikšķilietis, bet "Open" klasē – Uldis Ansbergs. Pirmajā braucienā pirmais finišēja Kārlis Bole no "MX Ādaži" komandas, bet otrajā viņš nefinišēja.