06.10.2013 18:13

Par Siguldas čempiona titulu sacenšas šahisti no astoņām valstīm

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Par Siguldas čempiona titulu sacenšas šahisti no astoņām valstīm Visvaldis Gercāns

Divas dienas Siguldā notika novada atklātais čempionāts ātrajā šahā, kurā piedalījās 87 šahisti no astoņām valstīm, viņu vidū seši starptautiskie lielmeistari.

Turnīru rīkoja Siguldas novada domes Sporta pārvalde sadarbībā ar Rīgas Šaha federāciju un lielmeistaru Alekseju Širovu. Un tieši titulētais Širovs arī kļuva par turnīra uzvarētāju, izcīnot 11 punktus no 12 iespējamiem (10 uzvaras, 2 neizšķirti).

Noslēgumā divi punkti mazāk un otrā vieta absolūtajā kopvērtējumā bija rīdziniekam Jevgeņijam Svešņikovam, kurš arī bija labākais senioru konkurencē, bet trešo vietu ieņēma Artūrs Neikšāns, kurš, tāpat kā vēl četri dalībnieki, savāca 8,5 punktus.

Siguldas čempionāta dalībnieku vidū bija neviens vien Pierīgas novadu šahists. 12. vietā ierindojās Normunds Miezis no Olaines un 13. vietā Imants Kārkliņš no Zvejniekciema (abiem pa 8 p.), 18. vietā finišēja carnikavietis Kristaps Krustkalns un 26. vietā baldonietis Ēriks Mieriņš (abiem pa 7 p.).

Labākie tika noteikti arī starp pašiem siguldiešiem, un labāko rezultātu no mājiniekiem sasniedza Ivars Jēkabsons – 6,5 punkti un 38. vieta kopvērtējumā, 56. vietu ieņēma Visvaldis Gercāns (5,5 p.). Dāmu konkurencē labākā bija Laura Rogule (8 punkti un 10. vieta), bet starp jauniešiem veiksmīgākais izrādījās 13 gadus vecais Klāvs Stabulnieks – 7,5 punkti un 16. vieta.