05.10.2013 19:50

FOTO: Mārupes basketbolistiem pirmā uzvara LBL2 turnīrā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Mārupes sporta centra komanda Latvijas Basketbola līgas otrās divīzijas (LBL2) spēlē pārliecinoši pieveic Vidzemes Augstskolas vienību, debijas sezonā gūstot pirmo panākumu.

Jau pirmajās minūtēs laukuma saimnieki pārņēma vadību, pamazām audzēja starpību un otrās ceturtdaļas vidū bija iekrājuši solīdu 34:19 pārsvaru. Pirmajā puslaikā mārupieši realizēja nedaudz vairāk kā pusi metienu no spēles, tajā skaitā iemeta astoņus trīspunktu metienus un pārtraukuma devās, tablo vēstot 48:34.

Otrajā puslaikā Mārupes komandas uzvara netika nopietni apdraudēta. Tieši otrādi – trešajā ceturtdaļā starpība turējās apmēram 20 punktu robežās, bet ceturtās ceturtdaļas sākumā no 69:47 laukuma saimnieki dažu minūšu laikā sasniedza 30 punktu pārsvaru (78:48), ko pēdējās minūtēs, plaši variējot ar sastāvu, palielināja vēl vairāk. Gala iznākums – 94:59.

Mārupes sporta centra komandas rindās rezultatīvākie bija Rihards Pāže un Mārtiņš Motivāns – attiecīgi 11 un 17 punkti. Jāpiezīmē gan, ka laukumā no divpadsmit spēlei pieteiktajiem mājinieku basketbolistiem devās vienpadsmit, un desmit tika pie punktu guvuma.

Kā zināms, LBL2 sezonas pirmajā spēlē mārupieši pagarinājumā piekāpās "VEF kadeti" komandai (75:85). Nākamo maču viņi aizvadīs izbraukumā 8. oktobrī pret "Jugla"/"Sport 2000", bet 13. oktobrī savā laukumā uzņems Ventspils Augstskolas komandu.

Nākamnedēļ sāksies arī Latvijas Basketbola līgas 3. divīzijas turnīrs, kurā Pierīgas novadus pārstāvēs komandas no Carnikavas, Saulkrastiem un Siguldas.