04.10.2013 12:15

''Garkalne/Livonia'' franču leģionārs pretendēs uz vietu Latvijas regbija izlasē

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
''Garkalne/Livonia'' franču leģionārs pretendēs uz vietu Latvijas regbija izlasē Zigismunds Zālmanis, Nikon

Simonam Fuko ir iespējas piedalīties oktobrī paredzētajās divās Eiropas Nāciju kausa izcīņas spēlēs un kļūt par pirmo ārzemnieku Latvijas regbija valstsvienības pamatsastāvā.

2012. gada sezonā S. Fuko bija "Garkalne/Livonia" rezultatīvākais spēlētājs Latvijas čempionāta mačos. Latvijas Regbija federācija S. Fuko nosauca par vienu no diviem sezonas labākajiem aizsargiem un iekļāva čempionāta simboliskajā piecpadsmitniekā. Šāgada čempionātā S. Fuko astoņas spēles savāca 28 punktus – izdarīja četrus piezemējumus un iesita četrus realizācijas sitienus. Kā zināms, Garkalnes komanda pirmo reizi kluba vēsturē izcīnīja Latvijas čempionu titulu.

S. Fuko spēlēšana Latvijas izlasē iespējama, jo viņš valstī pastāvīgi nodzīvojis 36 mēnešus. Citas pavalstniecības īpašnieks var spēlēt valsts regbija izlasē arī tad, ja šajā valstī viņš ir piedzimis vai arī šīs valsts pilsonis ir kāds no viņa vecākiem vai vecvecākiem, informēja Garkalnes novada regbija klubā.

Krievijas speciālista Sergeja Lisko vadītās Latvijas regbija izlases kandidātu pulkā ir vēl vairāki "Garkalne/Livonia" pārstāvji – Artūrs Kaulakāns, Edijs Libers, Ainārs Bērziņš, Vigo Valdavs juniors, Kristaps Bērziņš, Norberts Bekmanis un Deivids Cjukša.

Ķekavas klubu "Miesnieki" kandidātu sarakstā pārstāv Āris Andersons, Toms Asejevs, Emīls Balodis, Edgars Cīrulis, Valters Raņķis, Māris Robežnieks, Viktors Silvoniks un Jānis Skuja, regbija klubu "Sigulda" – Mikus Ozols, regbija klubu "Baldone" – Kaspars Jakušs.

Eiropas Nāciju kausa (ENC) izcīņas 2B turnīra spēle 12. oktobrī pret Serbiju notiks Valmierā, bet 26. oktobrī pret Andoru – Jelgavā. Abu maču sākums plkst. 15.

Pēc pirmā apļa spēlēm, kad katra komanda aizvadījusi pa četriem mačiem, vadībā ar 19 punktiem ir Izraēla. Seko Latvija ar 11, Dānija ar 7, Andora un Serbija ar 6 punktiem. ENC 2B uzvarētāja iekļūs ENC 2A divīzijā, bet otrās vietas ieguvēja aizvadīs pārspēles ar 2A divīzijas priekšpēdējo komandu.