02.10.2013 17:01

Salaspilī skrējēji cenšas noķert vēju

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Salaspilī skrējēji cenšas noķert vēju Laura Hofmane

Salaspils pusmaratonā "Noķer vēju", kas risinājās Nacionālajā botāniskajā dārzā, četrās skriešanas un vienā nūjošanas distancē kopumā startēja 117 dalībnieki.

Galvenajā 21,1 km distancē visai pārliecinoši – un pasākuma nosaukumam atbilstoši – par uzvarētāju kļuva Kristaps Vējš-Āboliņš no Lejasciema. Finišu viņš sasniedza pēc stundas, 13 minūtēm un 41 sekundes un tuvāko sekotāju Uldi Kļaviņu apsteidza par nepilnām trim minūtēm. Trešajā vietā absolūtajā vērtējumā ierindojās Jānis Actiņš, kurš mērķi sasniedza vēl četras minūtes vēlāk.

Pusmaratons bija spēkam arī trim daiļā dzimuma pārstāvēm, no kurām ātrākā, kopvērtējumā ieņemot 15. vietu, bija Kristīne Gržibovska (1.42:06).

10 km distancē par uzvarētāju tikpat pārliecinoši kā pusmaratonā kļuva Aigars Feteris (35:52,7). Otrās vietas ieguvējs Stjuarts Šīldss finišēja pēc nepilnām divām minūtēm, bet trešo vietu ieguva Salaspils sporta skolas audzēknis Didzis Malderis, kurš savukārt izcīnīja uzvaru 5 km tautas skrējienā (19:21,1). Starp dāmām ātrākā bija Gunta Amoliņa (47:59,6).

Visvairāk dalībnieku (43) bija pulcējis 5 km skrējiens, kurā nākamās vietas aiz D. Maldera ieņēma Guntars Avdejevs un Mārtiņš Rencis, bet dāmām pirmā bija salaspiliete Madara Gabrāne (25:52,6).

1 km bērnu skrējienā labākos rezultātus sasniedza Olivers Dzenītis un Katrīna Laura Terentjeva, bet 10 km nūjošanā, kurā no 15 startējušajiem finišēja tikai septiņi, pirmo vietu izcīnīja Kristīne Kuka.

Pie medaļām, piemiņas diplomiem un organizatoru sarūpētām dāvanām tika ne tikai katras distances ātrākie skrējēji, bet arī katras vecuma grupas pirmo triju vietu ieguvēji. Pasākuma rīkotāji – Salaspils sporta skolas kolektīvs – bija parūpējušies arī par pārsteiguma izlozi, kuras rezultātā katras distances viens laimīgais dalībnieks tika pie piemiņas balvas.