02.10.2013 11:21

Riekstukalnā finišējusi kalnu nobrauciena sezona

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Riekstukalnā finišējusi kalnu nobrauciena sezona www.downhill.lv

Baldones novadā aizvadītas Latvijas kausa izcīņas pēdējā posma sacensības vienā no ekstremālākajām riteņbraukšanas disciplīnām kalnu nobraucienā jeb "downhill".

Elites grupā kārtējo uzvaru svinēja šāgada Latvijas čempions Kārlis Kišuro no "Trek Rockstar" komandas. Divu braucienu summā viņš par 2,47 sekundēm apsteidza otrās vietas ieguvēju Tāli Liepiņu, bet trešais, uzvarētājam zaudējot 4,01 sekundi, bija Jānis Ozoliņš.

Visvairāk dalībnieku – astoņpadsmit – bija pulcējusi "Hobby FS" klase 18–29 gadus veciem braucējiem bez licencēm un ar velosipēdiem ar pilnu amortizāciju. Ar veiksmīgi aizvadītu otro braucienu uzvaru šajā grupā svinēja Pēteris Janevics, kurš tikai par 0,24 sekundēm apsteidza Reini Medni un par 0,37 sekundēm pirmā brauciena uzvarētāju Tomu Šiliņu.

"Hobby HT" klasē velosipēdiem ar priekšējo amortizāciju sezonas līdera reputāciju vēlreiz apliecināja Reinis Simsons. Jauniešu grupā uzvaru piektajā posmā pēc kārtas svinēja Renārs Vilnis, junioriem otrajās sacensībās no vietas labākais izrādījās Reinis Mārtiņš Priedītis, senioru grupā trešo uzvaru šosezon izcīnīja Romāns Voičenko, bet dāmu konkurencē ātrākā bija Linda Butkus.