06.03.2012 17:52

Mārupē sporta stunda kopā ar Karlīni Štālu

Autors  Agnese Dzene
Novērtēt šo ziņu
(2 balsojumi)
Sākumā visi kopīgi iesildījās, pēc tam viešņa skolēnus aicinājai piedalīties stafetēs. Sākumā visi kopīgi iesildījās, pēc tam viešņa skolēnus aicinājai piedalīties stafetēs. Krišjānis Grantiņš

Autosportiste 6. martā ciemojās vidusskolā, kurā pati reiz mācījusies. «ZZ Čempionātā 2012» viņa sportoja kopā ar desmito klašu skolēniem.

Karlīne neslēpj, ka atgriezties vecajā skolā bijis ļoti patīkami. «Tiklīdz man piedāvāja iespēju viesoties Mārupes vidusskolā, es, daudz nedomājot, piekritu,» viņa saka. «Mani tik jauki sagaidīja, satiku arī savus bijušos skolotājus. Bet visvairāk mani pārsteidza, ka visi sanākušie skolēni patiešām ar lielu interesi un uzmanību nopietni klausījās, ko viņiem stāstīju,» smej sportiste.

Lai gan Karlīnes aizraušanās – autosports – vairāk liekas vīrišķīga nodarbošanās, uz tikšanos vienlīdz daudz sanākušas gan meitenes, gan zēni. Atklātās sporta stundas sākumā Karlīna skolēniem nedaudz par sevi pastāstījusi, bet jau drīz pēc tam visi kopā pārgājuši pie fiziskām aktivitātēm.

«Es viņiem ierādīju iesildīšanās vingrinājumus, ko pati pirms kāpšanas sacīkšu mašīnā izpildu. Nekāda jauna Amerika tā nav – tāpat kā pirms jebkuras citas fiziskas slodzes, arī autosportistiem no sākuma ir jāiesildās. Uzsvars vairāk likts uz kakla, roku un kāju muskuļiem, bet jebkurā gadījumā visa ķermeņa sagatavošana darbam ir nepieciešama,» atzīst Karlīne.

Pēc tam, kad visi kopīgi iesildījušies, viešņa skolēnus aicinājusi piedalīties stafetēs. «Es jau iepriekš mājās biju sagatavojusi stafetes ar uzdevumiem, un tad mēs kopā visi tās veicām. Jau no skolas laikiem stafetes man vienmēr bijuši visiecienītākie uzdevumi sporta stundās, tāpēc arī izvēlējos tās šai dienai,» sportiste paskaidro.