01.10.2013 14:01

Salaspils kausi aizceļo uz Igauniju, Lietuvu un Krieviju

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Starptautiskais handbola turnīrs meiteņu komandām trijās vecuma grupās "Salaspils kauss 2013", kas risinājās nedēļas nogalē, bija pulcējis 25 komandas no Latvijas, Igaunijas, Lietuvas un Krievijas.

Visplašāk pārstāvēta bija vidējā B grupa (2002. g. dz.), kurā startēja vienpadsmit komandas. Pēc priekšsacīkšu aizvadīšanas divās apakšgrupās notika spēles par vietām – grupu uzvarētājas izspēlēja pirmo vietu, otro vietu ieguvējas cīnījās par trešo vietu kopvērtējumā utt. Finālā Krievijas pilsētas Samaras jaunās handbolistes ar 7:6 uzvarēja Tallinas klubu "Reval sport".

Salaspils sporta skolas komanda apakšgrupā zaudēja visās četrās spēlēs ar kopējo gūto un zaudēto vārtu starpību 24:62, taču mačā par septīto vietu ar 6:5 uzvarēja Olaines komandu, kas iepriekš grupu turnīrā bija guvusi divus panākumus piecās cīņās, liecina rīkotāju sniegtā informācija.

Vecākajā A grupā (2000. g. dz.) Salaspils handbolistes ierindojās dalītā 7.–8. vietā deviņu komandu konkurencē. Pirmajā posmā laukuma saimnieces piedzīvoja trīs zaudējumus pret vienu Igaunijas un divām Lietuvas komandām, bet finālmačā par septīto vietu nospēlēja neizšķirti 8:8 ar Paņevežas vienību.

Šajā grupā pārliecinoši uzvarēja Klaipēdas handbolistes, kuras finālā ar 16:7 pieveica "Reval Sport".

Vistuvāk uzvarai un kausa paturēšanai Salaspilī bija vietējās sporta skolas jaunākās C grupas (2004. g. dz.) pirmā komanda turnīrā pēc mini handbola noteikumiem ar četrām laukuma spēlētājām. Viena apļa turnīrā laukuma saimnieces guva trīs uzvaras četrās spēlēs, bet finālā otrreiz piekāpās "Reval Sport" handbolistēm 3:7 un finišēja otrajā vietā. Salaspils otrā komanda palika pēdējā piektajā vietā.

Turnīra laikā Latvijas izlases treneris Dmitrijs Bražņikovs komandu treneriem un skolu sporta skolotājiem vadīja semināru, pastāstot par mini handbolu un demonstrējot praktiskus fiziskos un specializētos handbola vingrinājumus.