01.10.2013 12:24

Siguldas badmintoniste gandrīz nepārspējama turnīrā Polijā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Siguldas badmintoniste gandrīz nepārspējama turnīrā Polijā Siguldas badmintona klubs

Ar labiem panākumiem no liela starptautiska jauniešu badmintonā turnīra "The Swietokrzyskie Mountains Cup" Polijas pilsētā Suhedņovā atgriezušies Siguldas sporta skolas un badmintona kluba pārstāvji.

Turnīrā piedalījās vairāk nekā 400 badmintonistu no Baltkrievijas, Čehijas, Krievijas, Latvijas, Lietuvas, Polijas un Ukrainas.

Teicamu sniegumu Polijā nodemonstrēja Jekaterina Romanova, kura U-17 vecuma grupā izcīnīja divas augstākās godalgas un kopumā no aizvadītām vienpadsmit vienspēļu un dubultspēļu mačiem uzvarēja desmit.

Vienspēļu turnīrā jaunietēm viņa guva divas uzvaras apakšgrupas turnīrā, ceturtdaļfinālā trijos setos pārspēja savu dubultspēļu partneri lietuvieti Vītauti Fomkinaiti, pusfinālā ar 2:0 (21:16, 21:16) pieveica Julitu Ribaiti no Polijas, bet finālā ar 2:0 (21:17, 21:16) uzvarēja vēl vienu Polijas jauno badmintonisti Karolīnu Vladzinsku.

Dubultspēļu turnīrā J. Romanova un V. Fomkinaite svinēja četras uzvaras, nezaudējot nevienā setā, un izcīnīja pirmo vietu. Vienīgo neveiksmi siguldiete piedzīvoja jaukto dubultspēļu turnīra pirmajā kārtā, kur pārī ar Kristapu Kalniņu piekāpās Dāvidam Mazuram un Katažinai Slombai no Polijas.

U-11 vecuma grupā par pārsteigumu parūpējās Arta Priedniece, kura izcīnīja sudraba godalgu vienspēlēs, tikai finālā piekāpjoties Ukrainas pārstāvei Anastasijai Kosenčukai, portālam "Apriņķis.lv" pastāstīja Siguldas badmintona kluba treneris Ainārs Gureckis.

Ne tik labi veicās pārējiem siguldiešiem – Nilam Turauskim, Rihardam Sorokinam (U-19 vecuma grupa), Amandai Agnesei Arnicānei, Kristapam Kalniņam (U-17) un Amandai Azarovai (U-13). Viņi nespēja izkļūt no savām apakšgrupām vienspēlēs un piedzīvoja zaudējumus arī dubultspēlēs. Taču jaunie badmintonisti ieguva pieredzi nākamajiem startiem Latvijā un ārzemēs.