01.10.2013 11:44

Jaunieši no Babītes spodrina Zemgales futbola godu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
U-14 reģionālo izlašu turnīra simboliskā izlase U-14 reģionālo izlašu turnīra simboliskā izlase Latvijas Futbola federācija

Mācību un treniņu centrā "Staicele" aizvadīts Latvijas reģionālo futbola izlašu turnīrs U-14 vecuma grupas jeb 1999. gadā dzimušo puišu komandām. Zemgales izlases sastāvā tajā sekmīgi startējuši vairāki sporta kluba "Babīte" jaunie futbolisti.

Zemgales U-14 izlase, kurā bija apvienojušies reģiona talantīgākie spēlētāji no Babītes, Tukuma, Jelgavas un Bauskas, šajā turnīrā piecu komandu konkurencē izcīnīja pirmo vietu. Ar vienādu 2:1 rezultātu zemgalieši pārspēja Rīgas, Kurzemes un Vidzemes komandas un vienīgo zaudējumu piedzīvoja spēlē pret Latgales vienību.

Zemgales izlases sastāvā bija pieci sporta kluba "Babīte" futbolisti – aizsargi Ņikita Žarovs un Mihails Ļesnojs, pussargs Mihails Akentjevs un uzbrucēji Ralfs Kamergrauzis un Daniils Kapkovs. Jāpiezīmē arī, ka Ņikita Žarovs tika iekļauts turnīra simboliskajā izlasē.

Babītes sporta kluba un futbola kluba "Tukums-2000" apvienotā komanda ir Latvijas jaunatnes čempionāta U-14 vecuma grupas līderi, četras kārtas pirms turnīra beigām par dažiem punktiem apsteidzot Daugavpils un Smiltenes komandas.

Reģionālo izlašu turnīra mērķis ir popularizēt futbolu visos Latvijas reģionos, veicināt jauno futbolistu meistarību un noskaidrot nākamos Latvijas jaunatnes izlašu kandidātus. Šogad turnīrā piedalās piecu reģionu – Rīgas, Kurzemes, Zemgales, Vidzemes un Latgales – talantīgākie futbolisti, kuri ne tikai spēlē futbolu, bet arī Latvijas jaunatnes izlases treneru uzraudzībā izpilda tehniskās sagatavošanas kontrolnormatīvus.

Šīs nedēļas nogalē Staicelē paredzēts Latvijas reģionālo futbola izlašu turnīrs U-15 vecuma grupā.