01.10.2013 10:19

Upesciemā uzvar Zviedrijas petanka spēlētāji, mājiniekiem divi zaudējumi

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Upesciemā uzvar Zviedrijas petanka spēlētāji, mājiniekiem divi zaudējumi SK "Upesciems"

Divas dienas Upesciema stadionā Garkalnes novadā tika noskaidroti vienīgās ceļazīmes ieguvēji uz Eiropas klubu kausa izcīņas finālturnīru petankā.

Uz pusfinalturnīru viesos pie Upesciema sporta kluba petanka komandas bija ieradies Malmes "Coccinelle Petanque Club" no Zviedrijas un klubs "Bouliste Monegasque" no Monako karalistes. Spēles sastāvēja no pieciem minimačiem, katrs līdz 13 punktiem. Vispirms katra komanda izvēlējās divus sastāvus pa trim spēlētājiem, kuri tikās ar pretinieku trijniekiem. Pēc tam komandas sadalījās trijos divniekos, kuri izspēlēja atlikušās trīs spēles.

Par favorītiem pamatoti tika uzskatīti pagājušā gada Eiropas klubu kausa otrās vietas ieguvēji no Monako, taču šoreiz negaidīti labi nospēlēja zviedri, izšķirošajā spēlē sīvā cīņā ar 3:2 uzvarot "Bouliste Monegasque" komandu, informēja Latvijas Petanka sporta federācijā.

SK "Upesciems" petanka spēlētāji, kuriem šī bija lieliska iespēja pamācīties no pieredzējušākajiem un meistarīgākajiem kolēģiem, ar 1:4 piekāpās Malmes klubam un ar 0:5 viesiem no Monako.

Tiesības piedalīties pusfināla turnīrā un arī to rīkot Upesciema petankisti ieguva, iepriekš izcīnot trešo vietu kvalifikācijas pirmās kārtas turnīrā, kurā viņi uzvarēja Ungārijas un Velsas klubus, bet zaudēja Francijas un Vācijas komandām.

Pēc turnīra Monako kluba pārstāvji pateicās par teicami organizēto turnīru, apsolīdami nākamgad ierasties uz kādu no Upesciemā organizētajiem starptautiskajiem petanka turnīriem. Vēl atklājās, ka klubs pastāv 90 gadus, visi spēlētāji komandā ir profesionāļi, saņem par petanka spēlēšanu pieklājīgu atalgojumu un trenējas apmēram piecas stundas dienā.