30.09.2013 17:02

Orientieristi cīnās par Latvijas čempionāta medaļām maratonā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Orientieristi cīnās par Latvijas čempionāta medaļām maratonā www.magnets.lv

Smiltenes kausa izcīņā dalībnieki, arī orientieristi no Pierīgas novadiem, sacentās vidējā distancē, bet Skrundas novadā cīnījās par medaļām Latvijas čempionātā maratona distancēs.

Maratona sacensību dalībnieki mēroja distances no 4,3 kilometriem pašiem jaunākajiem (12 g.v.) līdz 24,8 km vīriem un 15,5 km dāmām elites grupā. Pierīgas novadu pārstāvjiem izdevās izcīnīt uzvaras četrās vecuma grupās.

S18 grupā jaunietēm pirmo vietu izcīnīja orientēšanās kluba "Kāpa" pārstāve Laura Leiboma no Ādažiem, kura distancē pavadīja gandrīz pusotru stundu. Apmēram tāds pats laiks bija nepieciešams titulētajai siguldietei Alīdai Ābolai, lai nodrošinātu uzvaru S55 grupā dāmām. Trešajā vietā šajā grupā ierindojās olainiete Ārija Šinke.

Vēl divas uzvaras tika senioriem – S60 grupā pirmās divās vietas ieņēma ādažniece Ruta Kukka un siguldiete Rudīte Šterna, bet pašā vecākajā V75 grupā nepārspēts palika Siguldas sporta biedrības "A2" pārstāvis Edvīns Berners.

Elites grupā dāmām (S21E) otro vietu izcīnīja saulkrastiete Irita Puķīte. Trasē viņa pavadīja divas stundas un desmit minūtes, bet uzvarētājai valmierieti Līgai Valdmanei zaudēja nieka 25 sekundes.

Otro vietu ieņēma arī Kristīne Brunere no Siguldas pašā jaunākajā S12 grupā un carnikavietis Pēteris Novikovs veterānu V70 grupā, trešo vietu – siguldieši Madis Ciglis (V14) un Edmunds Zvaigzne (V55). Viena vieta līdz goda pjedestālam pietrūka siguldiešiem Magda Ciglei (S14), Ilmāram Limbēnam (V65) un Mārim Mālkalnietim (V70), kā arī Sergejam Šadrinam no Carnikavas (V45) un ādažniekam Volli Kukam (V60).

Dienu vēlāk Smiltenes pusē risinājās novada kausa izcīņa orientēšanās sportā, un dalībnieku vidū bija ne viens Latvijas maratona čempionāta dalībnieks.

Otro uzvaru divu dienu laikā S60 grupā svinēja Rudīte Šterna, otrās vietas ieņēma Uldis Upītis no Saulkrastiem (V18), Ilmārs Limbēns (V60) un Edvīns Berners (V70), bet Andai Upītei (S14) nācās samierināties ar ceturto vietu.

Sestdien, 5. oktobrī jau 41. reizi notiks tautas orientēšanās sacensības "Siguldas rudens", kurās var piedalīties ikviens, startējot savam vecumam un meistarībai atbilstošā grupā. Šogad sacensības notiks Inčukalna novadā, Katlapu ieža mežā. Plašāka informācija, sacensību nolikums un pieteikšanās interneta vietnē www.ba2.lv.likums un pieteikšanās atrodama interneta vietnē www.ba2.lv.