29.09.2013 19:29

Ķekavas florbolistiem neveiksmīga nedēļas nogale

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ķekavas florbolistiem neveiksmīga nedēļas nogale Latvijas Florbola savienība

Zaudējumus Latvijas virslīgas čempionātā piedzīvojušas gan FK "Ķekava" un "Ķekavas Bulldogs" vīru komandas, gan FK "Ķekava" florbolistes.

Abi Ķekavas vīru klubi pēdējo dienu laikā pa reizei krustoja nūjas ar Liepājas "Kuršiem". Florbola klubs "Ķekava", spēlējot savā laukumā, piedzīvoja zaudējumu 5:6. Izšķirošie notikumi risinājās mača vidusdaļā, kad liepājnieki guva trīs vārtus pēc kārtas un trešās trešdaļas sakumā panāca 6:2.

Mājinieki divus vārtus atguva un vēlāk starpību samazināja līdz minimumam, taču tas notika sekundi līdz pamatlaika beigām, kad izglābties jau bija par vēlu. Divus vārtus FK "Ķekava" labā guva Ēriks Akulovs, pa vieniem – Toms Briedis, Gints Klēģers un Jānis Liepa, kurš tika atzīts par labāko spēlētāju laukuma saimnieku rindās.

Svētdien Liepājā viesojās "Ķekavas Bulldogs" florbolisti, kuri uzvarai bija tuvāk nekā novadnieki, tomēr arī piedzīvoja zaudējumu ar vienu vārtu starpību – 4:5. Pirmajā trešdaļā "buldogs" Matīss Jansons pusotras minūtes laikā guva divus vārtus (2:0), otrā perioda pašās beigās un trešā perioda pirmajā minūtē līdzīgu "dubultšāvienu" atkārtoja viesu labākais spēlētājs mačā Nils Meļķis, un ķekavieši izvirzījās vadībā 4:2.

Šo pārsvaru viesiem tomēr nosargāt neizdevās. Nepārtrauktie "Kuršu" uzbrukumi nesa augļus, un nepilnas četras minūtes līdz beigām laukuma saimnieki guva uzvaras vārtus.

Dāmu virslīgas čempionātu FK "Ķekava" florbolistes sākušas ar zaudējumu 1:4 savā laukumā Kocēnu "Rubenei". Pamatu uzvarai viešņas ielika pirmajās desmit minūtēs, kad trīs reizes ieraidīja bumbiņu mājinieču vārtos. Ķekaviešu labā vienīgos vārtus trešā perioda vidū guva Sintija Kalvāne.

FK "Ķekava" pārstāvis Artis Drēziņš pēc zaudējuma Latvijas Florbola savienības preses dienestam atzinis, ka spēle bijusi ļoti laba un līdzvērtīga, tikai ķekavietēm pietrūcis veiksmes, lai realizētu savus vārtu gūšanas momentus. Savukārt pretinieču rindās māsas Adamanes un māsas Bankavas uzskatāmi parādīja, kā jārealizē savas iespējas.

Nedēļas nogalē sācies arī Latvijas pirmās līgas turnīrs, kurā 11 komandu vidū ir sporta kluba "Babīte" un florbola klubs "Ādaži". Svētdien pirmajā spēlē Babītes komanda nenosargāja triju vārtu pārsvaru un pagarinājumā ar 4:5 piekāpās Kuldīgas florbola klubam. Kristaps Lapsiņš guva divus vārtus un izdarīja vienu rezultatīvu piespēli.