29.09.2013 19:14

BK "Mārupe" LBL debitē ar dramatisku neveiksmi pagarinājumā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
BK "Mārupe" LBL debitē ar dramatisku neveiksmi pagarinājumā arhīvs

Latvijas Basketbola līgas otrās divīzijas (LBL2) pirmajā spēlē Mārupes basketbolisti pamatlaikā atspēlē 20 punktu deficītu, tomēr papildlaikā piekāpjas "VEF kadeti" komandai.

Pēc nervoza un mazrezultatīva cīņas sākuma Mārupes sporta kompleksā pirmie iespēlējās jaunie vefieši, kuri astoņās minūtēs laukuma saimniekiem atļāva iemest tikai divus punktus, bet paši guva divdesmit vienu – 18. minūtē 32:12 viesu labā.

BK "Mārupe" spēlētāji tomēr diezgan ātri atguvās, vēl līdz lielajam pārtraukumam starpību samazināja līdz 25:33, bet otrā puslaika sākumā arī līdz 29:33. Trešajā ceturtdaļā "VEF kadetu" pārsvars turējās 7–9 punktu robežās, taču sešas minūtes līdz pamatlaika beigām pakaļdzīšanās bija pabeigta – 58:58.

Vadībā izvirzīties mārupiešiem gan tā arī neizdevās, toties izglābties no zaudējuma pamatlaikā gan. Septiņas sekundes līdz beigām, kad rezultāts bija 71:69 vefiešu labā, viņu komandas un Latvijas U-18 izlases līderim Ivaram Rihardam Žvīguram bija tiesības uz diviem soda metieniem. Taču tie abi bija nesekmīgi, un Krists Volfmanis ātrajā uzbrukumā līdz ar beigu sirēnu panāca neizšķirtu 71:71.

Jau pagarinājuma pašā sākumā "VEF kadeti" atkal pārņēma vadību. Vēl sākoties pēdējai minūtei, rezultāts BK "Mārupe" basketbolistiem nebija bezcerīgs (75:80), tomēr sasteigtie tālmetieni nebija precīzi, un beigās debijas spēlē nācās piedzīvot zaudējumu 75:85.

Laukuma saimnieku labā uzreiz seši spēlētāji guva desmit un vairāk punktu – Tomam Straudovskim 13, Kristam Volfmanim 12, Gundaram Bričkam un Mārtiņam Motivānam pa 11, Artūram Kramiņam un Rihardam Pāžem pa 10. Pretiniekiem lauvas tiesu punktu divatā guva I.R.Žvīgurs (26) un Ervīns Mežnieks (23).

Nākamo spēli BK "Mārupe" basketbolisti aizvadīs sestdien, 5. oktobrī, pret Vidzemes Augstskolas komandu.