29.09.2013 18:23

Salaspils handbolistes sezonu sāk ar smagu zaudējumu un pārliecinošu uzvaru

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Salaspils handbolistes sezonu sāk ar smagu zaudējumu un pārliecinošu uzvaru Latvijas Handbola federācija

Divu Pierīgas komandu savstarpējā spēlē dāmu handbola virslīgas turnīrā ievērojami pārākas ir Stopiņu novada handbola komandas spēlētājas.

Stopiņu NHK un Salaspils sporta skolas (SS) komandu spēlē Ulbrokā jau pirmā puslaika vidū laukuma saimnieces bija iekrājušas deviņu vārtu pārsvaru, pārtraukumā devās ar "plus 14" (21:7) un turpināja audzēt starpību arī otrajā puslaikā, vienubrīd gūstot pat desmit vārtus pēc kārtas.

Beigās Stopiņu handbolistes svinēja uzvaru 35:13, gūstot otro panākumu šosezon. Uzvarētāju rindās ar astoņiem gūtiem vārtiem rezultatīvākās bija Elza Seržante un Elita Ekkerte, septiņi vārti Lanai Nikolajevai, seši Ivitai Asarei. Salaspils sporta skolas labā pa četriem precīziem raidījumiem Renātes Salmanes un Lindas Borisanovas kontā.

Dienu vēlāk Salaspils SS laukuma saimnieču statusā Ogrē uzņēma Latvijas jauniešu izlasi ("Lat-98"), kas piektdien Stopiņu komandai bija zaudējusi ar 23 vārtu starpību. Šoreiz pirmajās minūtēs laukumā dominēja salaspilietes – 18. minūtē jau 9:2. Turpinājumā cīņa kļuva krietni līdzīgāka, tomēr aptuveni desmit vārtu pārsvaru Salaspils komanda nosargāja visas spēles garumā. Gala iznākums 28:17.

Salaspils SS komandas labā Renāte Salmane iemeta septiņus, Dace Potapova un Linda Borisanova pa sešiem vārtiem.

Sieviešu virslīgas regulārajā turnīrā sievietes sacentīsies trīs apļos. Labākās trīs vienības uzreiz iekļūs pusfinālā, bet 4. un 5. komanda tiksies vēl ceturtdaļfinālā, noskaidrojot uzvarētāju divu spēļu summā. Pusfinālu sērijas un spēlēs par medaļām cīņa ritēs līdz kādas no komandas divām uzvarām.