29.09.2013 15:31

Salaspils frisbijisti Eiropas čempionātā paliek goda pjedestāla pakājē

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Salaspils frisbijisti Eiropas čempionātā paliek goda pjedestāla pakājē www.frisbee.lv

Eiropas klubu čempionāta finālturnīrā Francijas pilsētā Bordo Salaspils frisbija kluba komanda "mix" grupā astoņās spēlēs guva piecas uzvaras un izcīnīja ceturto vietu.

Jaukto komandu turnīrā piedalījās sešpadsmit vienības. Pirmajā posmā apakšgrupu turnīrā salaspilieši ar 15:13 uzvarēja "Thundering Herd" komandu no Lielbritānijas, ar 15:9 "Spirit on Lemon" no Polijas un ar 15:6 "Frau Rauscher & the Bembelboys" no Vācijas, finišējot pirmajā vietā.

Otrajā posmā Salaspils frisbijisti piedzīvoja pirmo zaudējumu čempionātā 12:15 pret Vācijas klubu "Disc-O-Fever", kā arī pārspēja Kembridžas komandu no Lielbritānijas 15:12 un iekļuva ceturtdaļfinālā.

Izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā salaspilieši ar 15:10 uzvarēja Somijas "Vaasa Saints", pusfinālā zaudēja vēl vienai Lielbritānijas komandai "Bear Cavalry", bet spēlē par trešo vietu svētdien atzina Nīderlandes komandas "UFO Utrecht" pārākumu 12:15.

Salaspils frisbija kluba komandas sastāvā spēlēja Elza Vulfa, Lāsma Kublicka, Ieva Grabe, Santa Možeika, Inese Slokenberga, Līga Nātiņa, Dace Cīrule, Krišs Maļinovskis, Roberts Apinis, Reinis Otisons, Mārtiņš Kasparāns, Mārtiņš Gusārs, Dainis Teteris, Igors Minovs un Niklāvs Šnepsts.

Tiesības piedalīties atlases turnīrā Salaspils frisbijisti izcīnīja, vispirms uzvarot Latvijas čempionātā jauktajām komandām, bet pēc tam izcīnot pirmo vietu Eiropas čempionāta Ziemeļu reģiona atlases turnīrā Somijā.