29.09.2013 01:00

Garkalnes regbija klubs pirmo reizi Latvijas čempionu godā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Garkalnes regbija klubs pirmo reizi Latvijas čempionu godā Zigismunds Zālmanis, Nikon

Līdz ar uzvaru pār pagājušā gada čempioniem Ķekavas "Miesniekiem" pirmo reizi kluba vēsturē Latvijas čempionāta zelta godalgas izcīnījuši "Garkalne/Livonia" komandas regbisti.

Pirms sestdienas spēles "Super 4" turnīra tabulas galvgalī "livonieši" par četriem punktiem apsteidza komandu "Kalve". Tas nozīmēja, ka čempionu titula iegūšanai viņi pat varēja atļauties zaudēt, taču bija nepieciešams vismaz viens punkts par četriem piezemējumiem vai zaudējumu ar mazāk nekā septiņu punktu starpību.

Sākotnēji parādījās informācija, ka "Livonia" klubam atbildīgajā mačā būs jāiztiek bez sešiem lietuviešu leģionāriem, kuriem sestdien bija paredzēta Lietuvas regbija zvaigžņu spēlē. Taču sestdienas rītā kļuva zināms, ka Lietuvas izlases spēlētāji tomēr nolēmuši piedalīties Latvijas čempionāta spēlē un, kā izrādījās, deva svarīgu ieguldījumu izšķirošās uzvaras gūšanā.

Savus nopietnos nodomus "Garkalne/Livonia" regbisti apliecināja jau spēles sākumā, kad Artūrs Kisle ienesa bumbu pretinieku ieskaites laukumā. "Miesniekiem" izdevās atbildēt pirmā puslaika vidū, kad piezemējumu veica Andris Andersons – neizšķirts 5:5. Pirmā puslaika beigās Latvijas čempionāta rezultatīvākais spēlētājs Kristaps Bērziņš ar diviem precīziem soda sitieniem dažu minūšu laikā panāca 11:5 garkalniešu labā.

Otrā puslaika 15. minūtē lietuvietis Vitars Blošķis ar piezemējumu un K. Bērziņš ar realizācijas sitienu Garkalnes kluba pārsvaru palielināja līdz 18:5, bet spēles izskaņā "Garkalne/Livonia" uzvaru nostiprināja leģionārs Toms Zibolis ar piezemējumu un vēlreiz Bērziņš ar soda sitienu – beigu iznākums 26:5.

''Pirmais puslaiks bija perfekts. Taktiskās maiņas pastiprināja spēli, mēs izdarījām visas astoņas maiņas. Spēles plāns tika izpildīts. Veicām spiedienu uz pretinieku uzbrucējiem,'' pēc spēles komentēja ''Garkalne/Livonia'' galvenais treneris Marks Allens. ''Domāju, ka šajā spēlē puiši pierādīja, ka var cienīgi spēlēt arī bez liela lietuviešu īpatsvara. Spēli sākām ar diviem lietuviešiem, pakāpeniski mainot un laižot laukumā nopelniem bagātākus spēlētājus,'' pašmāju regbistu ieguldījumu uzvaras izcīnīšanā novērtēja kluba vadītājs Jānis Zuments.

Prieku par pirmo Latvijas čempionu titulu regbija kluba "Livonia" gan nedaudz apmiglojis fakts, ka uzreiz pēc "zelta spēles" nav izdevies saņemt ne medaļas, ne kādu čempioniem paredzēto balvu, ko "apmazgāt".

Otrajā "Super 4" sestdienas spēlē "LMT/Eži" ar minimālu 3:0 rezultātu pārspēja sudraba medaļas ieguvējus "Kalves" regbistus un saglabāja izredzes uz bronzas medaļām. Pirms atlikušās "Super 4" spēles "Miesnieki" – "LMT/Eži", kas notiks oktobra beigās, "Garkalne/Livonia" komandai ir 25 punkti, "Kalvei" 18, "Miesniekiem" astoņi un "LMT/Eži" regbistiem pieci punkti.

''Garkalne/Livonia'' rebistiem vēl šogad atlikusi spēle Prezidenta kausa izcīņā pret Latvijas kausa īpašniekiem ''Miesniekiem'', taču šīs spēles datums vēl nav vēl noteikts.

Tostarp turnīrā par 5.–8. vietu svarīgu uzvaru cīņā par piekto vietu sestdien izcīnīja regbija klubu "Baldone" un "Sigulda" apvienotā komanda, kas Siguldā, "Depo" laukumā ar 22:12 uzvarēja šāgada Latvijas kausa izcīņas finālistus Valmieras "Fēniksu".