27.09.2013 22:27

Handbola sezona Ulbrokā sākas ar uzvaru un zaudējumu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Handbola sezona Ulbrokā sākas ar uzvaru un zaudējumu Krišjānis Grantiņš

Latvijas handbola čempionāta pirmās spēles piektdien aizvadītas Ulbrokas sporta kompleksā. Ar pārliecinošu uzvaru jauno sezonu sākušas Stopiņu novada handbola komandas spēlētājas, bet vīriem nācās piedzīvot zaudējumu.

Stopiņu NHK un Latvijas jauniešu izlases ("LAT 98") spēlē līdzīga cīņa bija tikai pirmās desmit minūtes (7:6). Tad laukuma saimnieces strauji palielināja pārsvaru, vēl līdz pārtraukumam panākot rezultātu 15:7, bet otro puslaiku iesāka ar 12 (!) gūtiem vārtiem pēc kārtas, un jau labu brīdi līdz pamatlaika beigām mača iznākums bija skaidrs (27:9). Gala iznākums 38:15 Stopiņu NHK labā.

Uzvarētāju labā Elita Ekkerte guva 16 vārtus, Lana Nikolajeva septiņus, Elza Seržante un Ivita Asare pa sešiem vārtiem.

Līdzīgi – gan ar mīnus zīmi Ulbrokas komandai – iesākas arī Stopiņu NHK vīru un Latvijas junioru izlases ("LAT 96") spēle. Pirmā puslaika vidū mājinieki vēl bija vadībā 7:5, taču tad pretiniekiem izdevās straujš izrāviens, un stopiņieši jau nokļuva zaudētājos 8:14.

Labu brīdi starpība turējās aptuveni piecu vārtu robežās, līdz laukuma saimniekiem izdevās 3:0 spurts, un starpība saruka līdz 23:25. Diemžēl atlikušajās trīsarpus minūtēs divu vārtu deficītu Stopiņu handbolistiem likvidēt neizdevās – sezona sākta ar zaudējumu 23:27.

Stopiņu NHK rindās pārliecinoši rezultatīvākais bija Andris Lazda, kura kontā desmit precīzi metieni, četri – Renāram Čerņavskim.

Brīvdienās Latvijas dāmu virslīgas čempionātā paredzētas vēl divas spēles ar Pierīgas klubu piedalīšanos. Sestdien plkst. 15 Ulbrokā Stopiņu handbolistes uzņems Salaspils sporta skolas komandu, bet svētdien plkst. 17 salaspilietes Ogrē tiksies ar Latvijas jauniešu izlasi.