27.09.2013 20:04

Carnikavas riteņbraucējam piektā vieta pasaules čempionātā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Carnikavas riteņbraucējam piektā vieta pasaules čempionātā www.toscana2013.it

Tomam Skujiņam U-23 vecuma grupas brauciena finiša spurtā mazliet pietrūkst līdz bronzas medaļai.

Treniņbraucienā dažas dienas pirms starta Itālijā Toms bija piedzīvojis kritienu, turklāt ne bez kāda itāļu konkurenta "palīdzības". Kā pavēstīja Latvijas Riteņbraukšanas federācijā, pats sportists guva ceļgala savainojumu, bet Latvijas izlases mehāniķiem visu nakti pirms starta bija jāstrādā, lai mainītu T. Skujiņa cietušā divriteņa rāmi.

173 km garo braucienu dalībnieki sāka Montekatīni pilsētiņā, veica 57 km līdz Florencei, kur bija jānobrauc septiņi 16,6 km gari apļi. Brauciena lielāko daļu 22 gadus vecais Toms turējās ēnā lielajā grupā, toties "spīdēja" Andžs Flaksis, kurš kopā ar vēl pieciem riteņbraucējiem jau distances sākumā aizbēga no pārējiem, bija aktīvs un ilgu laiku vīdēja televīzijas ekrānos. Vienubrīd viņu pārsvars pārsniedza četras minūtes, vēlāk grupiņa saruka līdz trim sportistiem, taču apmēram 30 km pirms finiša bēgļi tika noķerti.

Drīz pēc tam izšķirošo izrāvienu veica slovēnis Matejs Mohoričs un Luiss Meinčess no Dienvidāfrikas. 19 gadus vecais Slovēnijas riteņbraucējs, kurš pagājušajā gadā bija kļuvis par pasaules čempionu junioru vecuma grupā, pēc četrām stundām, 20 minūtēm un 18 sekundēm finišēja lepnā vienatnē trīs sekundes pirms tuvākā sekotāja.

Savukārt bronzas medaļas liktenis izšķīrās apmēram divdesmit sekotāju grupiņas cīņā, kurā veiksmīgāks bija Sondre Engers no Norvēģijas. Pavisam nedaudz viņam zaudēja austrālietis Kalebs Jūens un latvietis Toms Skujiņš, kurš līdz ar to bija trešais labākais starp eiropiešiem. Aiz viņa palika riteņbraukšanas lielvalstu Itālijas, Nīderlandes, Vācijas un Francijas komandu līderi. Uzvarētājam viņi zaudēja 13 sekundes.

"Distances sākumā bija neizturamas sāpes ceļgalā – likās, it kā kāds ar adatu durtu. Turpinājumā gan celis iesila, palīdzēja zāles, un es izturēju līdz galam. Par to esmu ļoti priecīgs," Toma Skujiņa teikto pēc finiša citē LRF preses dienests. "Ja apstākļu sakritība būtu nedaudz citāda, es cīnītos par medaļu. Ar piekto vietu tomēr esmu ļoti apmierināts. Šis rezultāts man vispirms ir svarīgs pašam sev, bet es ceru, ka to ievēros arī kāda lielāka komanda."

Vēl viens Latvijas izlases pārstāvis Emīls Liepiņš ierindojās 79. vietā (+15:54), bet Andžs Flaksis un Krists Neilands nefinišēja.

Starts pasaules čempionātā Tomam Skujiņam bija pēdējās sacensības U-23 vecuma grupā.