27.09.2013 15:05

Olimpisko dienu atzīmē arī Pierīgā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Olimpisko dienu atzīmē arī Pierīgā www.marupe.lv, www.zvs.lv

Piektdien ar rīta vingrošanu un dažādām sportiskām nodarbībām vienlaikus vairāk nekā 80 vietās Latvijā – arī lielākajā daļā Pierīgas novados – aizvadīta Olimpiskā diena.

Pēc rīta vingrošanas skolēni piedalījās stafetēs un citās sporta sacensībās, zīmējumu un domrakstu konkursos, kā arī visi kopā izveidoja un fotogrāfijās vai video iemūžināja iespaidus ar šāgada pasākuma devīzi "Esam sportiska ģimene". Papildus šiem visu Latviju vienojošajiem pasākumiem Olimpiskās dienas rīkotāji atsevišķās norises vietās realizēja individuālas pasākumu programmas, lai plašāk popularizētu olimpiskos sporta veidus un olimpiskās idejas.

Gandrīz katrā no Pierīgas novadiem pie Olimpiskās dienas pasākumu dalībniekiem viesojās olimpiskais vēstnesis – pašreizējais vai bijušais sportists, treneris vai sporta darbinieks. Tā Mārupē šajā statusā bija kalnu slēpotājs Kristaps Zvejnieks, Saulkrastos – bijušais volejbolists, tagad treneris Raimonds Vilde, Krimuldā – kamaniņu braucēja Elīza Tīruma, Sējas novadā – pludmales volejbolists Mārtiņš Pļaviņš, Siguldā – bijušais biatlonists un tagad MTB braucējs Raivis Zīmelis, Carnikavā –"Rietumu Delfin" komandas riteņbraucēji. Olimpisko dienu atzīmēja arī Babītē, Ķekavā, Olainē, Ropažos un citviet Pierīgā.

Pavisam dalību šāgada Olimpiskās dienas pasākumos bija pieteikušas 83 norises vietas, kas, pēc sākotnējām aplēsēm, kopā pulcēja vairāk nekā 87 000 dalībnieku. Pagājušā gada rudenī Olimpiskās dienas rīta vingrošanā piedalījās 76 tūkstoši skolēnu 76 norises vietās.