27.09.2013 11:48

Mārupes basketbolisti debitēs LBL otrajā divīzijā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Pirmo spēli Latvijas Basketbola līgas turnīrā BK "Mārupe" aizvadīs svētdien plkst. 17 Mārupes sporta kompleksā pret "VEF kadeti" komandu.

Mārupes komanda izveidota tikai šogad, tās galvenais treneris ir Matīss Rožlapa, un lielākā daļa spēlētāju tiešām ir mārupieši. Pirmssezonas pārbaudes spēles BK "Mārupe" aizvadīja ļoti sekmīgi un daudzsološi – divreiz ar 83:68 un 73:56 pieveica LBL2 spēlējošo Līvānu basketbola klubu, ar 79:72 BK "Kubs" un ar 71:59 Carnikavas komandu, kas šosezon piedalīsies LBL3 turnīrā. Tomēr tikai sezonas sākums parādīs, uz ko mārupieši var cerēt debijas sezonā.

LBL2 turnīrā šosezon piedalīsies 19 komandas, kuru vidū ir gan "Aldaris" LBL vienību fārmklubi, gan Latvijas Jaunatnes basketbola līgas vecākās grupas komandas, gan patstāvīgi klubi (kā BK "Mārupe") un augstskolu komandas. Pirmajā posmā tās ir sadalītas divās apakšgrupās un izspēlēs divus apļus. Otrajā posmā komandas tiks sadalītas divās grupās pēc sasniegtajiem rezultātiem un izspēlēs turnīrus par 1.–10. vietu un 11.–19. vietu. Nolikums paredz, ka izslēgšanas turnīrā piedalīsies 12 komandas.

Latvijas Basketbola līgas trešās divīzijas turnīrā, tāpat kā iepriekšējā sezonā, piedalīsies trīs Pierīgas basketbola klubi no Carnikavas, Saulkrastiem un Siguldas. Pirmās spēles paredzētas 10. oktobrī. Savukārt Mārupes basketbola sakarā var piezīmēt, ka Mārupes novada basketbola līgas piektajā sezonā plāno startēt 12 komandas.