26.09.2013 18:03

Upesciemā spēlēs Eiropas līmeņa petanku

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Upesciemā spēlēs Eiropas līmeņa petanku Krišjānis Grantiņš

Garkalnes novada sporta kluba "Upesciems" petanka komanda nedēļas nogalē Upesciema stadiona petanka laukumos startēs Eiropas klubu kausa izcīņas pusfināla grupas turnīrā.

Mājinieku sāncenši būs Malmes petanka klubs "Coccinelle Petanque Club" no Zviedrijas un "Club Bouliste Monegasque" komanda no Monako, kas piedalījās pagājušā gada Eiropas kausa finālā un kurā, kā lēš rīkotāji, varētu spēlēt arī kāds no karaliskās ģimenes locekļiem. Tiesības startēt Eiropas kausa finālā izcīnīs tikai grupas uzvarētāji.

Spēle sastāv no pieciem minimačiem, katrs līdz 13 punktu sasniegšanai. Vispirms katra komanda izvēlas divus sastāvus pa trim spēlētājiem, kuri tiekas ar pretinieku trijniekiem. Pēc tam komandas sadalās trijos divniekos, kuri izspēlē atlikušās trīs spēles. Uzvarai visā mačā nepieciešamas vismaz trīs uzvaras.

Sestdien plkst. 10 savā starpā sacentīsies abas viesu komandas, bet plkst. 14 Upesciema petankisti mērosies spēkiem ar zviedriem. Svētdien plkst. 10 Latvijas un Monako čempionu duelis. Sliktu laika apstākļu gadījumā spēles tiks pārceltas uz SIA "Villa" angāru Ēlenburgas ielā 250 metru attālumā no Upesciema stadiona. Skatītājiem ieeja par brīvu.

Tiesības piedalīties pusfināla turnīrā un arī to rīkot Upesciema petankisti ieguva, iepriekš izcīnot trešo vietu kvalifikācijas pirmās kārtas turnīrā, kurā viņi uzvarēja Ungārijas un Velsas klubus, bet zaudēja Francijas un Vācijas komandām. Tā kā latvieši petanka prasmes sāka apgūt tikai pirms pāris gadiem, bet sāncenši ir pieredzes bagāti, laukuma saimnieki nebūs favorīti, taču pieredzes krāšanai šis turnīrs noteikti būs noderīgs.

SK "Upesciems" petanka komandai pirms pāris nedēļām neizdevās trešo gadu pēc kārtas uzvarēt Latvijas klubu kausa izcīņā – finālā ar 2:3 nācās piekāpies Rīgas petanka kluba komandai.