24.09.2013 16:48

"Pļavā" noskaidroti Latvijas čempioni loka šaušanā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Pļavā" noskaidroti Latvijas čempioni loka šaušanā Krišjānis Grantiņš

Sporta kluba "Amazones" vasaras bāzē Babītes novada Salas pagastā notikušajās sacensībās olimpiskā loka klasē triumfēja "laukuma saimnieki".

Kārtējo Latvijas čempiona titulu izcīnīja SK "Amazones" vadītājs Eduards Lapsiņš no Babītes novada. Divu dienu sacensībās šaušanā no dažādām distancēm (30–90 metri) viņš 13 dalībnieku konkurencē sasniedza labākos rezultātus sešās no 12 sērijām un summā savāca 2428 punktus.

24 punkti mazāk un otrā vieta Jānim Apsītim, bet trešais, viņam zaudējot tikai divus punktus, bija Tanels Kāsiks no Igaunijas (Latvijas čempionātam bija atklāto sacensību statuss).

Arī šaušanā ar olimpisko loku dāmām uzvarēja sporta kluba "Amazones" pārstāve Rimma Matvejeva (2418 p.). Aiz viņas komandas biedrenes Marina Rjabkova (2408) un Anete Kreicberga (2406).

Sacensībās kompaktloka klasē vīriem labāko rezultātu sasniedza Oļegs Lavrentjevs no Baltkrievijas, bet Latvijas čempiona tituls tika Kasparam Elartam. Dāmu sacensībās pārliecinoši uzvarēja Jūlija Oļeksejenko. Savukārt sacensībās LB loku klasē ar jauniem Latvijas rekordiem uzvarēja sporta kluba "Free Wind Archers" pārstāvji Armands Vilisters (347) un Kristīne Šilkina (204).

Svētdien turpat "Pļavā" ar gandrīz pussimta loka šāvēju piedalīšanos notika arī sacensības "Mani pirmie starti" bērniem, jauniešiem un pieaugušajiem iesācējiem.