24.09.2013 15:33

Pierīgas orientieristi sacenšas "Cēsu rudenī"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pierīgas orientieristi sacenšas "Cēsu rudenī" OK "Meridiāns"

Sacensību "Cēsu rudens" ietvaros aizvadīts Latvijas kausa izcīņas kārtējais posms orientēšanās sportā garajā distancē un Sprinta kausa pēdējais posms.

Pirmajā dienā sacensībās Raiskuma mežos Pierīgas orientieristiem labāk veicās pieaugušo un senioru vecuma grupās – uzvaras izcīnīja Irita Puķīte no Saulkrastiem (S35), ādažniece Ruta Kukka (S60), siguldieši Guntis Arnicāns (V55) un Edmunds Zvaigzne (V55), kā arī carnikavietis Pēteris Novikovs (V70).

Otrie savās vecuma grupās bija Kristīne Brunere (S12)un Edvīns Berners (V75) no Siguldas, kā arī Uldis Upītis (V16) un Kendija Aparjode (S18) no Saulkrastiem, trešie – Aigars Leiboms (V45) no Ādažiem un carnikaviete Madara Šadrina (S20).

Nedaudz līdz goda pjedestālam pietrūka vēl vairākiem. Gunārs Ostups no Carnikavas vecmeistaru grupā (V75) ieņēma ceturto vietu, bet piektajā vietā ierindojās saulkrastieši Edgars Kanītis (V14) un Laura Puķīte (S18), kā arī carnikavietis Rūdolfs Šadrins (V21A).

Svētdien sportisti pulcējās Cēsu pils mūru pakājē, lai dotos ātrā un īsā orientēšanās piedzīvojumā Cēsu ielās un pagalmos, vienlaikus pelnot pēdējos punktus orientēšanās Sprinta kausa kopvērtējumā.

No Pierīgas orientieristiem vislabāk veicās jaunietēm S18 vecuma grupā – ādažniece Laura Leiboma un saulkrastiete Kendija Aparjode piekāpās vienīgi Mariannei Haugai no Igaunijas, bet kausa kopvērtējumā izcīnīja pirmās divas vietas. Otrās vietas sezonas kopvērtējumā Rutai Kukkai (S55) un carnikavietim Rolandam Laveiķim (V55), kuri Cēsīs savās grupās ieņēma attiecīgi otro un ceturto vietu.

Pirmo vietu V45 grupā sprintā izcīnīja Aigars Leiboms, ceturtā elites grupā dāmām bija Madara Šadrina.

Latvijas kausa kopvērtējuma uzvarētāju noteikšanai turpretim ir palikuši vēl divi posmi – jau nākamajā nedēļas nogalē OK "Saldus" rīkotais Latvijas čempionāts orientēšanās maratona distancēs, kā arī 5. oktobrī plānotās sacensības "Siguldas rudens" ar kopējo startu.