24.09.2013 13:18

FOTO: Inčukalna novada mežos finišē enduro sprinta sezona

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Pagājušās nedēļas nogalē ar labāko Latvijas un Igaunijas motobraucēju piedalīšanos Silciema mežos Inčukalna novadā noslēdzās šāgada Latvijas un Baltijas enduro sprinta kausa izcīņa.

Salīdzinājumā ar šīs sezonas pirmo posmu trase šoreiz bija vērsta pretējā virzienā, tāpēc sportistiem tā atkal bija interesanta un jauniem pārsteigumiem bagāta. Viena apļa garums bija apmēram 20 kilometri, trase vijās caur priežu mežu un ietvēra divus ātrumposmus.

Ņemot vērā salīdzinoši vieglo un ātro trasi, visu klašu braucējiem, izņemot iesācējus (C klase) un kvadriciklus, bija jāveic četri apļi. Pirmais aplis abos speciālajos testos bija iepazīšanās bez laika kontroles, taču, sākot jau ar otro apli, cīņa varēja sākties.

Rīkotāji bija parūpējušies par ļoti ātru un dinamisku pirmo speciālo testu, kas atradās turpat līdzās dalībnieku slēgtajam parkam. Testa trase bija nolīdzināta ar traktoru, kas ļāva sportistiem attīstīt smilšu karjeram neierasti lielu ātrumu. Igaunijas sportisti pēc sacensībām atzina, ka neatceras, kad būtu braukuši pa smiltīm tik ātri. Otrais speciālais tests bija ar nedaudz sarežģītāku konfigurāciju un prasīja no sportistiem precīzāku braukšanu un lielāku izveicību.

Latvijas kausa izcīņas trešā un Baltijas kausa izcīņas piektā posma sacensībās E klasē līderi bija visai paredzami. Ātrākais bija igaunis Martins Leoks, aiz sevis tikai ar nepilnu sešu sekunžu starpību atstājot Edgaru Siliņu. Trešā vieta Jānim Vinteram. Otrajā spēcīgākajā "Enduro" klasē pirmā vieta Jānim Baunim, otrā Almaram Prosam, bet trešais spēcīgākais šajā klasē, tikai par trim sekundēm atpaliekot no otrās vietas, bija Jurģis Bergs.

Senioru klasē, kā jau ierasts, uzvaras laurus plūca Einārs Vinters. Junioru grupā labākais rezultāts Gustavam Kundziņam, hobiju klasē – Jurijam Žižkunam, kvadriciklu klasē – Raimondam Zalkovskim un C klasē – Kasparam Lukstiņam, informēja Latvijas Motosporta federācijā. Kopumā sacensība ir jāvērtē kā ļoti izdevušās, to atzīmēja gan mājinieki, gan igauņu sportisti.