23.09.2013 14:56

Pierīgas braucējiem trīs Latvijas čempionu tituli motokrosā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Ar pēdējā sestā posma sacensībām Ķeguma trasē svētdien finišējis Latvijas motokrosa čempionāts. Gan pēdējās sacīkstēs gan kopvērtējumā starp laureātiem izdevās iekļūt vairākiem Pierīgas komandu pārstāvjiem.

Līdz ar uzvarām abos braucienos pirmo vietu pēdējā posmā un čempionāta kopvērtējumā "Kvadri Pro" klasē izcīnīja "MX Ādaži" komandas braucējs Edgars Meņģelis. Viņš sezonā kopumā finišēja pirmais astoņos no 12 braucieniem un valsts čempiona titulu pievienoja šogad izcīnītajai pirmajai vietai motokrosa Superkausa izcīņā.

Edgara kluba biedrs Kārlis Bole Ķegumā bija trešais un kopvērtējumā ieņēma ceturto vietu, bet septītais sezonas summā bija vēl viens "MX Ādaži" pārstāvis Raivis Soote.

"Kvadri 100" klasē jauniešiem Latvijas čempiona tituli izcīnīja mārupietis Mārtiņš Toms Puķītis, kurš šosezon uzvarēja piecos no sešiem posmiem, arī pēdējā.

Sacensībās pašiem jaunākajiem braucējiem MX50 klasē Pierīgas puikām pirmās divas vietas. Ķegumā pirmais bija mārupietis Edvards Bidzāns, taču kopvērtējumā viņu par nieka tiesu pārspēja Kārlis Alberts Reišulis no Krimuldas. Abiem noslēgumā bija vienāds punktu skaits (pa 268), taču Kārlim bija vairāk uzvaru atsevišķos braucienos.

Jāatgādina, ka abi latviešu puikas ieguva pirmās divas vietas arī šāgada Lietuvas čempionātā MX50 klasē, bet Kārlis nedēļas nogalē vēl arī pamanījās uzvarēt Igaunijas motokrosa čempionātā. Savukārt E. Bidzāna pārstāvētajam Mārupes auto moto klubam "Bieriņi" vēl arī otrā vieta bērnu klubu ieskaitē.

Vēl divas godalgotas vietas "MX Ādaži" komandai izcīnīja kvadriciklu braucēji. Latvijas kausa izcīņas ieskaitē iesācējiem trešais bija Jānis Saldavs, bet amatieru grupā trešo vietu ieņēma Raivis Soote.

Ceturto vietu Latvijas čempionāta kopvērtējumā MX65 klasē puišiem ieņēma Patriks Ūzuls no Mārupes auto moto kluba "Bieriņi". Piektajā vietā "Kvadri200" klasē ierindojās ķekavietis Aigars Lansbergs, bet "MX Ādaži" komandas līderis Leons Kozlovskis prestižākajā MX1 klasē, pēdējā posmā nefinišējot pirmajā un nestartējot otrajā braucienā, ieņēma sesto vietu (pēdējā posmā uzvarēja Matīss Karro, bet Latvijas čempiona titulu jau priekšlaicīgi bija nodrošinājis Dāvis Ivanovs).

Visbeidzot MX2 klasē pēdējā posmā ceturto vietu izcīnīja siguldietis Jānis Kārkliņš, bet kopvērtējumā, startējis tikai trijās sacīkstēs, viņš ieņēma desmito vietu. Gints Filipsons no Babītes novada, kurš motokrosa trasēs atgriezās tikai sezonas beigās pēc traumētās labās rokas sadziedēšanas, pirmajā braucienā bija septītais, bet otrajā nefinišēja – summā 11. vieta.