23.09.2013 11:15

Ģirts Bricis sezonas noslēgumā izcīna LJF kausu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
No kreisās: Maira Leja (JSK ”Temperaments”), Ģirts Bricis (RJSK ”Sport de Lux”) un Laura Penele (z/s ”Lielceri”) No kreisās: Maira Leja (JSK ”Temperaments”), Ģirts Bricis (RJSK ”Sport de Lux”) un Laura Penele (z/s ”Lielceri”) Latvijas Jātnieku federācija

Sporta centrā "Kleisti" aizvadīts Latvijas Jātnieku federācijas (LJF) kausa izcīņas sezonas pēdējais ceturtais posms šķēršļu pārvarēšanā. Prestižāko uzvaru pieaugušo konkurencē pārliecinoši izcīnīja Ģirts Bricis.

Ceturtā posma sarežģītākajā maršrutā ar 135 cm augstiem šķēršļiem, kurā bija jānoskaidro galīgais vietu sadalījums kopvērtējumā pieaugušo konkurencē, startēja 14 sportiskie dueti, un tikai trīs no viņiem distanci beidza bez soda punktiem. Saīsinātajā distancē uzvaru izcīnīja Ģirts Bricis ar zirgu Emilie Jolie no Babītes novada jātnieku sporta kluba (JSK) "Sport de Lux". Maira Leja ar Anytime Pikabello Z (Babītes JSK "Temperaments") ieguva otro vietu, bet Ģ. Bricis ar otru zirgu Egano van Kadal gāza vienu šķērsli un no pārlēkšanas turpinājuma atteicās, jo jau ar pamatmaršruta rezultātu sev bija nodrošinājis trešo vietu, informēja LJF preses dienestā.

LJF kausa izcīņas kopvērtējumā pieaugušo konkurencē, vērtējot trīs labākos no četriem rezultātiem, Bricis savāca 63 punktus. Otro vietu ieņēma Maira Leja, bet trešo – Laura Penele no Jaunārupes z/s "Lielceri". Abām jātniecēm bija vienāds punktu skaits (pa 46 p.), taču Penele bija sasniegusi augstāku vietu pēdējā posmā.

Pēdējā posma sacensībās Ģirts Bricis guva vēl vienu uzvaru, ar zirgu Carlord sasniedzot labāko rezultātu sacensībās 6–7 gadus veciem zirgiem. Arī šajā grupā viņam pirmā vieta kopvērtējumā, bet otrais bija Aigars Bregže ar Corrado no z/s "Lielceri".

"Sasniegto rezultātu ziņā šī ir ļoti laba sezona," izteicies Ģirts Bricis. "Esmu vinnējis apmēram 30 maršrutos un uzvarējis kopā ar kolēģiem arī komandu maršrutā sacensībās "Baltic Open". Uzvaras LJF kausa izcīņas finālā sniedz lielu gandarījumu. Mani zirgi spēj demonstrēt lieliskus rezultātus, taču tie vēl ir salīdzinoši jauni, tāpēc šosezon vēl nebraucu uz lieliem starptautiskiem turnīriem, lai nepārpūlētu tos pašā sporta gaitu sākumā. Pateicoties labiem rezultātiem, ir bijuši piedāvājumi pārdot zirgus uz ārzemēm, taču es vēlos, lai šādi labi zirgi paliktu Latvijā."

Pierīgas novadu jātnieku sporta klubu pārstāvji iekļuva starp laureātiem vēl vairākās grupās. Līdz piecus gadus veco zirgu kategorijā uzvaru kopvērtējumā izcīnīja Maira Leja ar Silver Rose, junioru (līdz 18 g.v.) un jauno jātnieku (līdz 21 g.v.) grupā pirmās divas vietas ieņēma Krista Kristiāna Alksne ("Sport de Lux") un Laura Penele (z/s "Lielceri"), bet bērniem (līdz 16 g.v.) trešajā vietā ierindojās ropažniece Sabīne Siliņa (JSK "Mežstrazdiņi).