22.09.2013 21:23

"Garkalne/Livonia" regbisti zaudē "Kalvei", svinības tiek atliktas

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Garkalne/Livonia" regbisti zaudē "Kalvei", svinības tiek atliktas Zigismunds Zālmanis, Nikon

Latvijas regbija čempionāta "Super 4" turnīra spēlē pirmo zaudējumu piedzīvojuši "Garkalne/Livonia" regbisti, kuri līdz ar to neizmantoja iespēju kārtu līdz beigām nodrošināt čempionu titulu.

Svētdien Juglas stadionā iniciatīva sākumā piederēja "Kalves" regbistiem, kuri panāca 8:0 savā labā. Pirmā puslaika izskaņā "livoniešu" lietuviešu leģionārs Dovids Taujansks ienesa bumbu pretinieku ieskaites laukumā, bet Kristaps Bērziņš precīzi izpildīja realizācijas sitienu, panākot 7:8. Pēc pārtraukuma nevienai komandai piezemējumu veikt neizdevās, un vienīgie rezultatīvie uzbrukumi bija Mihaila Tumina divi precīzie soda sitieni. "Kalve" svinēja uzvaru 14:7 un saglabā teorētiskas izredzes izcīnīt čempionu titulu.

"Laika apstākļi nesekmēja labu un kvalitatīvu regbiju, bet puiši centās sevi parādīt no labākās puses. Vērtējot kopumā, mēs likām lietā tikai kādus 50 procentus no mūsu kopējā spēka. Savukārt "Kalve" sevi parādīja no labākās puses. Domāju, ka mums šis bija grūtākais mačs sezonā. Nākamnedēļ mums jāspēlē pret "Miesniekiem", un tad jau būs redzams, vai esam čempiona titula cienīgi," pēc mača pauda "Garkalne/Livonia" galvenais treneris Marks Allens.

Dienu iepriekš notikušajā spēlē Ķekavas "Miesnieki" ar 19:15 (12:10) uzvarēja "LMT/Ežus" izcīnot pirmo uzvaru "Super 4" turnīrā. Spēles sākumā ar 10:0 vadībā izvirzījās "eži", taču vēl līdz pārtraukumam Jānis Skuja un Andris Andersons veica piezemējumus, bet Juris Šimanskis precīzi sita realizācijas sitienu – 12:10.

Otrā puslaika vidū Raivis Kokins ar piezemējumu un J. Šimanskis ar realizācijas sitienu ķekaviešu pārsvaru palielināja līdz 19:10, uz ko rīdzinieki spēja atbildēt ar vienu rezultatīvu uzbrukumu un nopelnīja pirmo punktu turnīrā par zaudējumu ar ne vairāk kā septiņu punktu starpību.

"Spēles sākums mums neizdevās. Varbūt pie vainas bija lietus, kura dēļ kaut kā lēni iekustējāmies. Kad līņāšana apstājās un uzspīdēja saule, mums arī spēle sāka iet no rokas. Izšķirīgajos brīžos labi nocīnījāmies aizsardzībā," cīņas iznākumu komentēja "Miesnieku" galvenais treneris Uldis Bautris.

Latvijas čempionāta četru labāko komandu ("Super 4") turnīra tabulā "Garkalne/Livonia" regbistiem ir 21 punkts (5 spēlēs), "Kalvei" 17 (5), "Miesniekiem 8 (4) un "LMT/Eži" komandai 1 (4). Divu apļu turnīrā atlicis aizvadīt trīs spēles: 28. septembrī tiksies "Miesnieki" un "Garkalne/Livonia", dienu vēlāk – "LMT/Eži" un "Kalve", bet atliktā "Miesnieki" un "LMT/Eži" regbistu cīņa notiks oktobra beigās pēc Latvijas izlases spēlēm.