22.09.2013 21:15

Florbola sezona sākas ar divām uzvarām un zaudējumu pagarinājumā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Florbola sezona sākas ar divām uzvarām un zaudējumu pagarinājumā Latvijas Florbola savienība

Latvijas virslīgas florbola čempionāta pirmajā kārtā no trim Pierīgas komandām pie panākumiem tika florbols klubs "Ķekava" un Ulbroka/FS "Masters", bet "Ķekavas Bulldogs" piedzīvoja sāpīgu zaudējumu papildlaikā.

Ulbrokas/florbola skolas "Masters" komanda viesos ar 6:3 uzvarēja Talsi/"Triobet" florbolistus. Pirmajās deviņās minūtēs kluba spēlējošais treneris Ainārs Juškēvičs, kā arī Krišjānis Zeps un Kaspars Šķēls ar trim vārtu guvumiem ielika labu pamatu panākumam.

Otrajā trešdaļā komandas apmainījās vārtu guvumiem – viesu rindās vēlreiz precīzs bija K. Šķēls, kuru vēlāk atzina par labāko spēlētāju Ulbrokas kluba rindās. Bet trešajā uz diviem mājinieku rezultatīvajiem metieniem atbildēja Niks Ķuzulis un Edgars Zeidlers.

Ceļu pretī sestajam Latvijas čempionu titulam ar uzvaru 9:4 izbraukumā pār FBK "Valmiera"/"VIA" komandu sāka florbols klubs "Ķekava". Pirmajā periodā mājinieki izvirzījās vadībā 3:1, taču otrajā ķekavieši guva piecus vārtus un līdz trešās trešdaļas sākumam jau bija nodrošinājuši izšķirošo pārsvaru 8:3.

Četru vārtus FK "Ķekava" labā guva Ēriks Akulovs, divus – Aivis Hammers, pa vieniem – Jānis Belasovs, Gints Klēģers un Toms Briedis, bet labā spēlētāja balva tika vārtsargam Jānim Bramanaim, kurš atvairīja 22 no 26 valmieriešu metieniem.

Aizraujošā cīņā svētdien Ķekavas sporta klubā aizritēja "Ķekavas Bulldogs" un florbola kluba "Bauska" spēle, kurā laukuma saimniekiem nācās piekāpties pagarinājumā 9:10. Otrās trešdaļas sākumā "buldogi" bija nonākuši neapskaužamā situācijā 1:5, taču 13 minūtes līdz pamatlaika beigām bija ne tikai likvidējuši deficītu, bet arī panākuši divu vārtu pārsvaru (8:6).

Pamatlaika izskaņā ķekavieši vēlreiz nonāca zaudētājos 8:9, tomēr 32 sekundes līdz beigām spēja panākt izlīdzinājumu. Papildlaika piektās minūtes beigās veiksme tomēr uzsmaidīja baušķeniekiem, bet "buldogiem" jāsamierinās ar vienu punktu. Pa trim vārtiem Ķekavas komandas sastāvā guva Nils Meļķis, Matīss Jansons un Klāvs Ozoliņš.

Nākamā spēle Pierīgas komandām paredzēta trešdien, kad "Ķekavas Bulldogs" savā laukumā uzņems FBK "Valmiera"/"VIA" komandu. Piektdien FK "Ķekava" tiksies ar Liepājas "Kuršiem", kuri svētdien Liepājā spēlēs ar "buldogiem". Nedēļas nogalē pirmā spēle paredzēta arī FK "Ķekava" dāmu florbola komandai.