22.09.2013 14:16

Jeļena Ābele uzvarējusi Jūrmalas pusmaratonā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Jeļena Ābele uzvarējusi Jūrmalas pusmaratonā www.maratoni.lv

Ātrāki par Mārupes skrējēju 21,1 km distancē bija tikai astoņi stiprā dzimuma pārstāvji.

Jūrmalas pusmaratonā vīriešu konkurencē pārliecinošu uzvaru izcīnīja ogrēnietis Renārs Roze, kurš finišu sasniedza pēc stundas, 10 minūtēm un 44 sekundēm. Otrās vietas ieguvējs Māris Ābele no uzvarētāja atpalika trīsarpus minūtes.

Devītā pēc distancē pavadītas stundas, 19 minūtēm un 14 sekundēm mērķi sasniedza Jeļena Ābele. Viņa par vairāk nekā pusotru minūti apsteidza tuvāko sekotāju dāmu konkurencē, šāgada Latvijas čempioni maratonā un Londonas olimpisko spēļu dalībnieci Daci Linu.

"Sacensības bija diezgan grūtas, jo iepriekš nebiju trenējusies, liekot akcentu uz garajām distancēm. Tomēr jāsaka, ka laikapstākļi bija ideāli, lai uzstādītu labus rezultātus, jo nebija ne par karstu, ne par aukstu," pēc finiša norādīja Jeļena Ābele.

"Pirmo apli skrēju diezgan mierīgā tempā, pēc tam kādu trases posmu skrēju kopā ar Daci Linu. Sapratu, ka varu turēt tempu un izlēmu, ka jāpārbauda sava izturība. Kad jau biju ieskrējusies, tad jau vairs nevarēju apstāties. Tomēr jāatzīst, ka nācās pielikt pūles īpaši trases beigās, jo kājas vairs neklausīja."

Vienlaikus Jūrmalā notika arī skrējiens 10 kilometru distancē. Vīriešu konkurencē uzvaru izcīnīja Jānis Višķers (33:55), bet dāmām labākā bija slavenā Jeļena Prokopčuka (40:19). Trešo vietu dāmu konkurencē ieņēma carnikaviete Ināra Lūse (43:53).