22.09.2013 14:18

Mārupiešiem septiņas uzvaras mājas sacīkstēs

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Emīls Edvards Liberts (299.) Emīls Edvards Liberts (299.) Krišjānis Grantiņš

Gandrīz divi simti BMX braucēju, tostarp viesi no Lietuvas, piedalījušies sezonas noslēguma sacensībās Mārupes BMX kluba trasē Tīrainē.

Pašā jaunākajā vecuma grupā – četrus un piecus gadus veciem braucējiem (B5) – sacentās astoņi puiši un viena meitene. Finālā uzvaru izcīnīja mārupietis Matīss Zadraks, kurš pārspēja Rihardu Laimīti no Jelgavas kluba "Mītavas kumeļi", bet divas nākamās vietas ieguva četrus gadus vecie Ralfs un Markuss Domoracki no Mārupes BMX kluba.

No mājiniekiem vēl uzvaras izcīnīja Emīls Allers (B6 vecuma grupa), Mārtiņš Zadraks (B9), Emīls Edvards Liberts (B10) un Emīls Zadraks (B13), bet otro vietu ieņēma Uldis Dreimanis (B7).

Krietni mazāka konkurence bija trijās vecuma grupās meitenēm. Jaunākajā (G10) dubultuzvaru svinēja Mārupes kluba pārstāves Terēze Kiršteine un Beāte Žihare, vidējā grupā (G11–14) otro vietu izcīnīja Laura Šape, bet vecākajā grupā (G15+) pirmās divas vietas ieguva Kitija Elste un Diāna Krūmiņa.

Krūzeru CR12+ klasē trešajā vietā ierindojās Jānis Ķibis, bet CR30+ grupā trešo vietu ieņēma Ingus Saulītis.

15 BMX braucēji startēja sacensībās elites un junioru grupas braucējiem "Pro Open" grupā, kurā mārupiešu pagaidām vēl nav. Finālā uzvaru izcīnīja olimpietis Rihards Veide no Valmieras, kurš apsteidza Edžu Treimani un Tomu Manku, bet labākais no junioriem bija jelgavnieks Kristens Krīgers.