19.09.2013 16:32

Latvijas meiteņu futbola izlasē septiņas olainietes

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Futbola kluba "Olaine" spēlētāju pārstāvētā Latvijas U-19 jauniešu valstsvienība nedēļas nogalē piedalīsies Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā, kas risināsies Rīgā un Ogrē.

Komandas galvenais treneris Didzis Matīss 18 spēlētāju sastāvā iekļāvis septiņas futbolistes, kas šosezon spēlē FK "Olaine" sastāvā – tās ir vārtsardze Anastasija Čumika, aizsardzes Dane Uvarova, Laura Strautiņa un Jeļizaveta Čižova, pussardze Aļina Aļeiņikova, kā arī uzbrucējas Heila Ždanova un Emīlija Borovska.

Eiropas čempionāta kvalifikācijas pirmās kārtas apakšgrupas turnīrā Latvijas U-19 izlases sāncenses būs vienaudzes no Ukrainas (21. septembrī plkst. 13), Šveices (23. septembrī plkst. 19) un Ziemeļīrijas (26. septembrī plkst. 16). Mājinieces spēlēs "Arkādijas" dabīgā laukuma stadionā Rīgā. Atlases nākamajā kārtā iekļūs 11 apakšgrupu uzvarētājas un 10 no 11 otro vietu ieguvējām.

"Pretiniekos ir spēcīgas komandas, kas piekopj dažāda stila futbolu. Šveice meiteņu futbola līmenī ir spēcīga komanda, tajā spēlē ātras un tehniskas futbolistes. Ukraina arī būs stipra komanda ar nosacījumu, ja uz šo turnīru tajā tiks nokomplektēts spēcīgākais sastāvs. Šobrīd nezināmākais pretinieks mūsu apakšgrupā ir Ziemeļīrija, taču ar viņām mums ir trešā turnīra spēle un klātiene varēsim novērtēt šīs komandas spēku jau pirmajās divās cīņās ar Šveici un Ukrainu. Ja mūsu komandas futbolistēm būs pareizais noskaņojums, tad viss būs kārtībā," par gaidāmajām pretiniecēm Latvijas Futbola federācijas preses dienestam izteicās Didzis Matīss, kurš ir arī Latvijas sieviešu futbola izlases galvenais treneris.