18.09.2013 15:46

Novados atsākušies galda spēļu turnīri

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Novados atsākušies galda spēļu turnīri www.ropazi.lv

Mālpilī un Ropažos aizvadītas šautriņu mešanas, galda tenisa, zolītes un novusa sacensības, Saulkrastos vasaras sezonu beiguši pludmales volejbolisti.

Mālpils sporta kompleksā divu dienu laikā izspēlēti šautriņu mešanas un zolītes čempionātu posmi, un abos laureātu vidū izdevies iekļūt Normundam Ozoliņam. Šautriņās sešās cīņās viņš guva piecas uzvaras, savāca 15 punktus un izcīnīja pirmo vietu. Otrajā vietā ar 13 punktiem ierindojās Edgars Komarovs, trešais ar deviņiem punktiem bija Jānis Jansons.

Dienu vēlāk notika Mālpils novada zolītes čempionāta devītais posms, kurā piedalījās 20 kāršu spēles cienītāji. Šoreiz N. Ozoliņš ieņēma otro vietu, taču kopvērtējumā apsteidza savu sīvāko konkurentu kopvērtējumā Jāni Sprukuli un izvirzījās līderpozīcijas. Par posma uzvarētāju kļuva Jānis Lagzdiņš, kurš pēc deviņiem posmiem summā ir piektais, bet trešo vietu aiz Ozoliņa un Sprukuļa pagaidām ieņem Grigorijs Kozļakovskis.

Ropažos un Zaķumuižā nedēļas nogale pagājusi pie tenisa un novusa galdiem. Galda tenisa čempionāta sestajā posmā piedalījās 13 spēlētāji, no kuriem astoņi labākie pēc apakšgrupu turnīriem iekļuva finālā. Dubultuzvaru svinēja viesi no Siguldas Uldis Sūna un Erlands Bērzons. Abi deviņos mačos piedzīvoja tikai pa vienam zaudējumam – tā kā savstarpējā spēlē pēdējā kārtā pārāks izrādījās Sūna, pirmā vieta pienākas viņam.

Trešais bija Gundars Čiekurs, kurš čempionāta kopvērtējumā starpību no līdera Anrija Berga sadeldējis līdz diviem punktiem. Bergs, kurš bija uzvarējis četros iepriekšējos turnīros, šoreiz nepiedalījās. Gan galda tenisa, gan novusa čempionātā Ropažos šogad atlicis aizvadīt vēl trīs posmus.

Novusa turnīra sestajā kārtā, desmit dalībniekiem izspēlējot viena apļa turnīru, pirmo vietu izcīnīja Andris Briņķis, kurš savāca 20 punktus (6 uzvaras, 3 neveiksmes) un izšķirošajā spēlē sagādāja zaudējumu sešos setos čempionāta kopvērtējuma līderim un četru pēdējo turnīru uzvarētājam Valdim Čunkam. Trīs punkti mazāk bija trešās vietas ieguvējam Andrejam Ploriņam. Kopvērtējumā V. Čunkam ir 48 punkti, Andrim Lapsiņam 29 un A. Briņķim 28 punkti.

Tostarp Saulkrastos, "Minhauzena Undā" ar trešās kārtas turnīru pielikts punkts novada kausa izcīņai pludmales volejbolā. Dāmu turnīra kopvērtējumā par uzvarētājām kļuva Annija Liniņa un Īvaise Zaķe, kuras pēdējā kārtā gan piekāpās Sintijai Aperjotei un Simonai Rozītei. Trešās posmā un otrās kopvērtējumā bija Eva Jākobsone un Ieva Dommere.

Par posma uzvarētājiem un arī Saulkrastu kausa ieguvējiem kļuva Mikus Jākobsons un Kristaps Velmers, tiesa, pirmos divus turnīrus Mikus bija aizvadījis kopā ar Edgaru Kišuro. Valtam Benjavam un Reinim Otto trešā vieta turnīrā un otrā vieta kopvērtējumā, Mārtiņam un Raimondam Liniņam – otrā turnīrā un trešā kopvērtējumā.