18.09.2013 12:55

Riteņbraucēji Mārupītē sacenšas, palīdzot kolēģim

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Riteņbraucēji Mārupītē sacenšas, palīdzot kolēģim Ķekavas novada sporta skola

Mārupītes parkā aizvadīts talantīgajam BMX braucējam Gustavam Pētersīlim veltītais "Latvello" velokross, kurā ar panākumiem startējuši Ķekavas novada sporta skolas audzēkņi.

Šogad sacensības bija veltītas Gustavam Pētersīlim, kurš ziemā guva smagu traumu, krītot ar velosipēdu. Tādēļ velokrosa organizatori visus ienākumus no sacensībām veltīja Gustava atlabšanai. Sacensību rīkotāji bija parūpējušies par interesantu un tehnisku trasi, kuru pieveikt varēja ikviens aktīvās atpūtas cienītājs.

Pirmajā startā sacentās zēnu, jauniešu, meiteņu un sieviešu grupu dalībnieki. Jau no pirmajiem metriem vadībā izdevās izvirzīties diviem riteņbraucējiem – Nilam Ķelderim no "Trek DPA/Sport2000" komandas un Ķekavas novada sporta skolas (ĶNSS) pārstāvim Niklāvam Boļšim. Distances laikā starp abiem sportistiem norisinājās interesanta cīņa, tomēr finišā ātrākais bija N. Ķelderis, mērķi sasniedzot pēc 33 minūtēm un 59 sekundēm, informēja Latvijas Riteņbraukšanas federācijā.

N. Boļšis no uzvarētāja atpalika par septiņām sekundēm. Trešo vietu gan absolūtajā, gan arī jauniešu grupas vērtējumā ieguva vēl viens ķekavietis Edgars Maculēvičs, kurš N. Ķelderim zaudēja 20 sekundes, bet ceturtais bija Maksims Maslovs (+1:04).

Piektais sekundi vēlāk finišēja vēl viens ĶNSS braucējs Vladlens Gurkins, kurš izrādījās labākais starp C grupas (14 g. v.) dalībniekiem. Trešo vietu šajā grupā ieņēma Gustavs Gavars, bet sacensībās jaunietēm otro vietu aiz Rīgas riteņbraukšanas skolas pārstāves Endijas Rutules ieņēma Krista Ratniece no Baložiem.

Otrajā braucienā, kurā riteņbraucēji veica astoņus apļus, startēja juniori, vīri, seniori un dāmas. Interesanta bija cīņa par uzvaru absolūtajā vērtējumā starp junioru Valteru Čakšu un pieredzējušo "Veloprofs" komandas riteņbraucēju Mārtiņu Ulānu. Finišā par četrām sekundēm ātrāks izrādījās V. Čakšs.