18.09.2013 10:54

FOTO: Olimpiskajās stafetēs ātrākie mārupieši, ādažnieki un siguldieši

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
FOTO: Olimpiskajās stafetēs ātrākie mārupieši, ādažnieki un siguldieši Pierīgas izglītības, kultūras un sporta pārvalde

Krimuldas vidusskolas stadionā aizvadītas Pierīgas novadu skolēnu sporta spēļu sacensības olimpiskajās stafetēs. Katrā no trim vecuma grupām uzvarēja citas skolas pārstāvji.

Sacensībās olimpiskajās stafetēs startēja 16 Pierīgas mācību iestāžu audzēkņi. Programmā bija iekļauta 8x60 metru pretstafete, kurā startēja pa četriem puišiem un četrām meitenēm, kā arī 4x200 metru stafetes stadiona skrejceļā atsevišķi puišiem un meitenēm. Lai noteiktu uzvarētājus, visās trijās stafetēs izcīnītie punkti tika summēti, un uzvarēja komanda ar lielāko punktu summu.

Jaunākajā C vecuma grupā (2000./01. g. dz.) sīvā cīņā pirmo vietu kopvērtējumā izcīnīja Mārupes vidusskolas komanda, kuras sastāvā startēja Elizabete Kaudze, Keita Prohorova, Sabīne Veide, Dina Butkeviča, Rendijs Gulbis, Teodors Pukše, Kristaps Magone un Arturs Mihejevs. Pretstafetē un meiteņu stafetē viņi ieņēma ceturto vietu, bet puišu stafetē uzvarēja, kopā nopelnot 56 punktus.

Tikai viens punkts mazāk bija Vangažu vidusskolas komandai (attiecīgi 1., 8. un 2. vieta atsevišķos startos), trešie ar 52 punktiem bija Babītes vidusskolas audzēkņi. Vēl labāko sešniekā 16 skolu konkurencē iekļuva Ulbrokas vidusskola (51,5 p.), Krimuldas vidusskola (51) un Carnikavas pamatskola (45,5 p.).

B grupā (1998./99. g. dz.) ne mazāk sīvā cīņā uzvaru izcīnīja Ādažu vidusskolas skolēni, kuri pretstafetē dalīja pirmo vietu ar Krimuldas vidusskolas audzēkņiem, meiteņu sacensībās uzrādīja otro rezultātu, bet puišu konkurencē piekto. Uzvarētāju sastāvā bija Juta Osauļenko, Nikola Strazda, Īva Frančeska Cera, Patrīcija Vilcāne, Katrīna Pelecka, Samuels Osauļenko, Herberts Zeibots, Edgars Vagels, Kristofers Kalvaitis, Kristofers Martins Darvišs un Kārlis Induss.

Summā ādažniekiem 57 punkti – par vienu vairāk nekā Baldones vidusskolai un Siguldas Valsts ģimnāzijai. Baldonieši augstāku (otro) vietu ieņēma, ņemot vērā nolikuma punktu, kas noteica, ka vienādas punktu summas gadījumā augstāku vietu izcīna komanda, kurai labāks rezultāts 8x60m stafetē. Pirmajā sešniekā šajā grupā vēl iekļuva Krimuldas (51 p.), Babītes (48) un Mārupes (44) vidusskolu komandas.

Vecākajā A grupā (1994./97. g. dz.) otro gadu pēc kārtas triumfēja Siguldas Valsts ģimnāzijas skolēni, turklāt pārliecinoši, jo bija labākie visās trijās stafetēs un savāca maksimālo punktu skaitu 66. Siguldiešiem uzvaru nodrošināja Zane Ķēde, Signe Stepanova, Aiva Romanovska, Anna Dombrovska, Dita Dubovska, Amanda Stukāne, Toms Spila, Kārlis Zuters, Aigars Jonass, Dāvis Zondaks un Artis Rusiņš.

Astoņi punkti mazāk un otrā vieta kopvērtējumā Baldones vidusskolai, kas atsevišķos startos ieņēma divas otrās un vienu trešo vietu, bet trešie bija Ādažu vidusskolas skolēni (51 p.), kuriem sekoja Mārupes (50), Krimuldas (49) un Ropažu (46) vidusskolas.

Vēl stafešu skriešanas sacensībās piedalījās skolēni no Saulkrastiem, Inčukalna, Mālpils, Sējas un Sidgundas, kā arī privātās vidusskolas "Patnis" komanda.

Nākamais Pierīgas novadu skolēnu sporta spēļu posms paredzēts 24. septembrī Baldones novada Riekstukalnā, kur risināsies sacensības rudens krosā.