17.09.2013 15:22

"MySport" MTB kausu ieguvis Raivis Zīmelis

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Ar bijušā Latvijas biatlona izlases dalībnieka uzvaru gan pēdējā posmā, gan sacensību seriāla kopvērtējumā noslēgusies "MySport" kausa izcīņa kalnu divriteņiem (MTB). Laureātu vidū arī vairāki Ķekavas novada sporta skolas audzēkņi.

Pēdējā posmā Amatciemā siguldietis 50 km distanci veica divās stundās, trijās minūtēs un 34 sekundēs, tuvāko sekotāju Tomu Knostenbergu apsteidzot par mazliet vairāk nekā trim minūtēm.

Kopvērtējumā, punktu izteiksmē rēķinot četrus labākos rezultātus aizvadītajos piecos posmos, "MySport-Stevens" komandas pārstāvis Raivis Zīmelis savāca 4050 punktus. Otro vietu ieņēma ikšķilietis Ervīns Smoļins no "NN sporta kluba", kurš pēdējās sacensībās nepiedalījās, jo nedēļas nogalē startēja (taču nefinišēja) Pasaules MTB kausa izcīņas posma sacensībās Norvēģijā (4016 p.). Trešais bija uzvarētāja komandas biedrs Lauris Purniņš (3912 p.).

Sacensības, kā ierasts, notika arī pusmaratona jeb 25 km distancē. Absolūtajā vērtējumā otro vietu piecas sekundes aiz uzvarētāja Ģirta Cirveļa ieņēma siguldietis Eduards Rēns (1.08:27). No Ķekavas novada sporta skolas pārstāvjiem pēdējā posmā V14 vecuma grupā uzvaru izcīnīja Vladlens Gurkins, starp jauniešiem (līdz 16 g. v.) otrais ātrākais bija Niklāvs Boļšis un ceturtais Edgars Maculevičs, bet jaunietēm trešo vietu ieņēma Krista Ratniece.

"MySport" MTB kausa izcīņas pusmaratona absolūtajā kopvērtējumā, kopā rēķinot visas vecumu un abu dzimumu grupas, N. Boļšis izcīnīja otro vietu (3917 p.). Viņš bija otrais arī jauniešu grupā, kurā ceturto un piekto vietu ieņēma ķekavieši Edgars Maculevičs un Maksims Maslovs, palīdzot Ķekavas sporta skolai izcīnīt pirmo vietu komandu vērtējumā posmā un trešo vietu sezonas kopvērtējumā.

ĶNSS pārstāvjiem godalgotas vietas arī starp jaunietēm – otrā bija K. Ratniece – un V14 vecuma grupā – trešā vieta Kristoferam Bindemanim, bet junioru grupā pirmo vietu izcīnīja "MTB Garkalne" komandas pārstāvis Kalvis Vērzemnieks, kurš pēdējo posmu izlaida. Dāmu elites grupā trešajā vietā summā ierindojās Maija Platace, bet bērnu sacensībās starp laureātiem bija baldonietes Laila un Monta Slaides.