17.09.2013 12:28

Vindsērfinga meistari sacenšas par Saulkrastu kausu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Vindsērfinga meistari sacenšas par Saulkrastu kausu Latvijas Vindsērfinga asociācija

Divas dienas Saulkrastu pludmalē mainīgos krasta vēja apstākļos norisinājās Saulkrastu kausa izcīņa vējdēļiem.

Uz Saulkrasta kausa izcīņu bija ieradušies trīsdesmit divi dalībnieki, kuri sacentās trijās klasēs. Lai gan vēja apstākļi Saulkrastos bija mainīgi, jo vējš pūta no krasta, trīs startus "Formulas" klasē pirmajā dienā tomēr izdevās sarīkot, informēja Latvijas Vindsērfinga asociācija. "Raceboard" un "Techno" klases nav tik kaprīzas, tāpēc šajās klasēs divu dienu laikā tika veikti septiņi braucieni, kuros arī noskaidrojās Saulkrastu kausa ieguvēji.

Par uzvarētāju "Raceboard" klasē, uzvarot visos septiņos braucienos, kļuva šāgada pasaules čempione Vita Matīse, aiz sevis atstājot vecmeistaru Gunāru Rozenbergu un saulkrastieti Alvi Ozoliņu.

Jauniešiem "Techno" klasē par uzvarētāju U15 grupā kļuva liepājniece Aleksandra Kaupa, apsteidzot Nikolu Ceplenieci un Patrīciju Frišmani. U17 grupā par uzvarētāju kronēja Jēkabu Baumani.

"Formulas" klasē nepārspēts palika Jānis Preiss, kurš nesen veica 320 km un 11 stundu garu braucienu ar vējdēli uz Zviedriju. Viņam uz papēžiem mina otrās vietas ieguvējs jaunietis Kristaps Keidāns, bet trešo vietu ieņēma Aleksandrs Ļeontjevs.

Par speciālās balvas – individuāli pasūtītas vējdēļu spuras no "ELK FINS" – ieguvēju kļuva Ervīns Bērzs.