16.09.2013 16:40

Divi Superkausi "MX Ādaži" komandas braucējiem

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Divi Superkausi "MX Ādaži" komandas braucējiem Jānis Pastars

Edgars Meņģelis un Leons Kozlovskis ar uzvarām abos braucienos, pēdējā posmā Saldū un sacīkšu kopvērtējumā pabeiguši populāro motokrosa sacensību Superkausa izcīņas sezonu.

Kvadriciklu klasē savu pārākumu pār konkurentiem kārtējo reizi nodemonstrēja Edgars Meņģelis. Abos braucienos desmit apļu distancē viņš tuvākos sekotājus apsteidza par vairāk nekā 20 sekundēm un guva pārliecinošas uzvaras.

Trešo vietu pirmajā braucienā un otro vietu otrajā ieņēma Kārlis Bole, kurš līdz ar to posmā izcīnīja otro vietu. Ceturtais posmā bija Rinalds Dišlers-Kirilko (braucienos 5. un 4. pozīcija), septītais – Raivis Soote (pirmajā nefinišēja, otrajā trešais) un astotais – Jānis Saldavs (8., 7.).

Superkausa izcīņas kopvērtējumā pārliecinoši pirmais Edgars Meņģelis, kurš no desmit braucieniem šosezon uzvarēja astoņos, vienreiz bija otrais un vienreiz trešais – summā 347 punkti. Par 53 punktiem no viņa atpalika Ralfs Reinfelds un Raivis Soote, kurš ieņēma trešo vietu. R. Dišlers-Kirilko piektais (258 p.), J. Saldavs sestais (257 p.), bet K. Bole, kurš tehnisku un veselības problēmu dēļ bija spiests izlaist vairākas sacensības, finišēja desmitajā vietā (194 p.).

Vēl pārliecinošāku uzvaru – vairāk gan sekunžu, ne punktu izteiksmē – Superkausa izcīņā senioru klasē izcīnīja "MX Ādaži" komandas līderis Leons Kozlovskis. Viņš uzvarēja visos desmit seriāla braucienos un savāca maksimālo punktu summu 300. Par 14 punktiem no viņa kopvērtējumā atpalika Raimonds Baltgalvis, kurš finišēja otrais astoņos braucienos, taču, piemēram, pēdējā posmā uzvarētājam finišā zaudēja 17 un 24 sekundes.

Prestižākajā "MX Pro" klasē pēdējā posmā ar uzvarām visos trijos braucienos savu meistarību apliecināja Matīss Karro, kurš gan piedalījies tikai trijos šīs sezonas posmos, tādēļ uz uzvaru kopvērtējumā nepretendēja.

Desmito vietu ieņēma Gints Filipsons no Babītes, kurš braucienos ierindojās 11., 14. un 10. pozīcijā. Superkausa kopvērtējumā, piedaloties trijos no pieciem posmiem, G. Filipsonam 19. vieta, bet par uzvarētāju, apsteidzot Dāvi Ivanovu un Ivo Šteinbergu, kļuva Dāvis Līvs.

21. un 22. septembrī Ķegumā notiks Latvijas motokrosa čempionāta pēdējais sestais posms.