16.09.2013 15:06

Carnikavas riteņbraukšanas sacensībās startē 300 dalībnieku

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Carnikavas riteņbraukšanas sacensībās startē 300 dalībnieku Carnikavas sporta centrs

Sestdien norisinājās tradicionālais Carnikavas Piejūras tautas rudens velobrauciens, kurā savu dalību bija pieteikuši vairāk nekā 300 dalībnieku no pašiem mazākajiem līdz pieredzējušiem elites grupas riteņbraucējiem.

Sacensības sākās ar "Rasēns" bērnu distancēm Carnikavas sporta kompleksa stadionā, kur dažādās vecuma grupās uz starta līnijas stājās 106 riteņbraucēji vecumā līdz desmit gadiem. Savu vecāku un līdzjutēju atbalstīti, bērni atbilstoši savam vecumam veica vienu vai vairākus stadiona apļus.

21 km garajā "ZZK sporta" distancē devās 80 sportisti. Šoreiz ātrākie izrādījās divi elites grupas braucēji – Guntis Šeflers no Ādažiem finiša līniju šķērsoja vienlaikus ar carnikavieti Viesturu Lejiņu pēc 47 minūtēm un 30 sekundēm. Trešo labāko rezultātu (48:56) uzrādīja Edgars Valters no Rīgas.

Nākamie uz starta līnijas stājās "Maccoffee tautas meža" distances dalībnieki, kopumā 85 sportisti vecumā no 12 gadiem. Piecpadsmit kilometrus garo distanci pirmais veica carnikavietis Didzis Krogzems, distancē pavadot 51 minūti un 56 sekundes. Arī nākamās goda pjedestāla divas vietas aizņēma mājinieki – Rolandam Atvaram otrā vieta un Arvilam Andersonam trešā vieta.

Dāmu konkurencē "Maccoffee tautas meža" apli pirmā veica trīspadsmitgadīgā Adele Ilga Spigovska no Rīgas. Otrā vieta Ievai Apalupai no Carnikavas un trešā vieta – 12 gadus vecajai rīdziniecei Samantai Krampei. Garajā "ZZK sporta" distancē pirmā vieta Vinetai Vucānei, otrā – Marinai Barzilovai, trešā – Jutai Melbergai.

Carnikavas sporta centra pārstāve Ieva Kozlovska pastāstīja, ka vairāki sacensību dalībnieki pēc finiša bijuši gandarīti par iespēju braukt pa piejūras takām, kur, pagriežot galvu, var redzēt jūru. Distance bijusi gana spraiga un interesanta, ar vairākiem tehniskiem līkumiem.